ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Polislerin kibar davranışı vatandaşı memnun etti

Polislerin kibar davranışı vatandaşı memnun etti
YAYINLAMA: 17 Aralık 2020 / 13.19
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2020 / 13.19
İşte hizmet.. Devlet bu işte…

Polis karakoluna gitmeye korkan vatandaşlar şimdi şöyle konuşuyor: “12 Eylül’ün neler getirdiğini gözlerimizle gördük”

Dünkü manşetimizde verdiğimiz hırsızlık olaylarından birisinin karakoldaki devamı ve polislerin devletin saygınlığını artırması yönünden davranışları olayın şahidi Hasan Böhler ve evinden eşyası çalınan Necdet Kalenderi çok etkilediğinden olayı aynen sütunlarımıza aktarıyoruz.

Şahinbey mahallesinde oturan Necdet Kalender'in evine giren, Karşıyaka mahallesinden Türkan Gül evdeki bir çantaya eşyaları toplayarak kapıdan çıkarken ev sahibi tarafından görülerek kovalandı. Olay yerinde bulunan Hasan Böhler’in de yardımı ile hırsız zanlısı Türkan Gül yakalandı. Oradan geçen polis devriyesi müdahale ederek zanlıyı ve ev sahibini karakola götürdü. Karakolda polisler eşyası çalınan Necdet Kalender'e son derece kibar davranarak olayı gören bir şahsın bulunup bulunmadığını sordu. Bunun üzerine Kalender hırsız zanlısını birlikte yakaladıkları Hasan Böhler'e giderek tanıklık yapmasını istedi. Bu arada polislerin çok kibar davrandıklarını, isterse karakoldan derhal geri dönebileceğini bildirdi. Böhler de karakola gitmekten çekindiğini uzun süre şahitlik için sürünebileceğini bildirdi, fakat karakola da gitti.

Şehreküstü karakolundaki görevli polisler ve amirleri şahit olarak gelen Haşan Böhler’e yer göstererek kibar davrandı. Eşyası çalınan Necdet Kalender'e hitaben: “Bu vatandaşımız iş güç sahibi. Onu uzun zaman bekletip kazancına mani olmayalım. İfadesini alıp hemen gönderelim” dediler. İfadesi alınan şahit Haşan Böhler'e bir de çay ikram ettiler. Bunun üzerine gazetemizi ziyaret eden Böhler ve Kalender şunları söyledi:

“12 Eylül’ün neler getirdiğini gözlerimizle gördük. Karakola gitmeye korkardık. Başımıza bu iş gelince gördük ki polisler hem devletin varlığını en iyi şekilde kanıtlıyor, hem de efendi, kibar davranışlarıyla vatandaşın gönlünü kazanıyor. Devlet ve onun müesseseleri işte böyle olur. Bizleri bu günlere kavuşturanlara borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Artık karakola evimize girer gibi girip çıkabiliriz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *