ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Polis, anne gibi şefkatli, bir hukukçu kadar bilgili olmalı”

“Polis, anne gibi şefkatli, bir hukukçu kadar bilgili olmalı”
YAYINLAMA: 17 Temmuz 2020 / 19.49
GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2020 / 19.49
Emniyet Müdürlüğü tarafından 2001 yılı yıllık eğitim planı çerçevesinde aksaklıkları gidermek ve yeni gelişmeleri anlatmak amacıyla polise konferans veren eğitimcilere plaket verildi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 31 Ekim -13 Kasım tarihleri arasında toplam 4 grup halinde, her gruba 2 gün 9 ders verilirken, gruplarda 450 personel olmak üzere, 8 günde toplam 1800 personele eğitim verildiğini ifade eden Emniyet Müdürü Ali Kalkan, uyuşturucu ve zararları, stres yöntemi ve problem çözümü, Atatürkçü Düşünce Sistemi ve Temel Özellikleri, yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yöntemleri ve ailenin korunmasına dair kanun, iletişim-polislik mesleği ve istihbarat gibi konularda verilen eğitimin başarı ile sonuçlandığını açıkladı.

Polisin zalime karşı mazlumun hakkını korumak için var olduğunu söyleyen Kalkan, “İtidalli ve soğuk kanlı olduğumuz takdirde vatandaşın bize yardımcı olmasını sağlarız. Gerçek istihbarat halktır. Polisin halkla ilişkileri iyi olmalıdır. Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar bilgili, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Polis halkın can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadır” dedi. Yapılan konuşmadan sonra konferansa katılanlar birer plaket ile ödüllendirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *