ANASAYFA arrow right Ekonomi

Poliçe üretim seviyemiz geçen senenin altında

Poliçe üretim seviyemiz geçen senenin altında
YAYINLAMA: 22 Ekim 2020 / 21.26
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2020 / 22.40
Gaziantep Ticaret Odası Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Sözmen, Sigorta Haftası’nın pandemi dolayısıyla 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlandığını belirtti.

Sözmen, “Sektör olarak poliçe üretim seviyemiz maalesef geçen senenin altında seyretmektedir. Birçok sektörün tam kapasite ile çalışamaması sigorta yaptıran kişi ve kurumların sayısında azalma seyri göstermektedir. Kişilerin gelirlerindeki azalma ve beklentiler konusundaki tereddütler sigorta üretiminin artışındaki en büyük etken” şeklinde konuşma yaptı.

Bu sene kutlamalar sadece kağıt üzerinde kaldı

Her sene Mayıs ayının son haftasında kutlanan Sigorta Haftası’nın pandemi sebebiyle bu yıl 2 defa ertelenerek 12-18 Ekim haftasında kutlandığını hatırlatan Sözmen, “Ancak pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle bu sene sadece kağıt üzerinde kaldı kutlamalar. Sadece ulusal bazda Türkiye Sigorta Birliği tarafında bir kutlama mesajı yayınlandı. Gaziantep Ticaret Odası Sigorta Meslek Komitesi olarak geçtiğimiz 2 yıl mayıs ayının son haftasına denk gelen sigorta haftasında yaptığımız aktiviteler şu şekilde gerçekleşmişti. Bilbordlarda ve toplu ulaşım araçlarının içindeki reklam alanlarında sigortacılık üzerine farkındalık yaratma adına afişlerimizle yer aldık. Alanında uzman kişilerle GTO salonunda tüm sektör temsilcilerinin (acenteler, sigorta şirketlerinin temsilcileri, özel servis kuruluşlarının temsilcileri, kamu adına sektörümüzü temsil eden kurumların temsilcileri vb.) aynı zamanda bu haftanın mübarek ramazan adına denk gelmesi sebebiyle tüm meslektaşlarımızın davetli olduğu kalabalık iftarlarda bir araya gelip kaynaşma ortamı sağlamıştık” dedi.

Kişi başı sigorta üretimi Avrupa ve dünya ülkelerinin altında

“Bu sene hiçbir aktiviteye izin verilmemesi ve en önemli konunun mesafeyi koruma olduğu haftamızda toplu olarak bir araya gelme şansımız olmadı” diyen Başkan Sözmen, mesaj yolu ile tüm meslektaşlarının Sigorta Haftasını kutladığının altını çizerken, “Ülkemizde zaten kişi başı sigorta üretimi Avrupa ve dünya ülkelerinin çok altında seyretmektedir. Ülkemizde henüz sigorta bilinci tabana yayılmamış durumdadır. Her ne kadar bu üretim azlığının sebebi ekonomik nedenlere dayandırılsa bile şahsen sigortanın gerekliliği hakkında halkımızın bilgi eksikliği içinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü maddi değeri ne olursa olsun sahip olduğumuz değerlerin zarar görmesi durumunda hasarı karşılayacak tek kurum sigortacılıktır. Keza hayat ve sağlığımıza değer biçmek pek de mümkün olmayacaktır. Sigorta üretimlerinin tabana yayılarak artması durumunda fiyatların da ucuzlayacağı beklenen bir sonuç olacak” diye açıklamada bulundu. 

Vatandaşların, özel ve tamamlayıcı sağlık poliçelere hakkında bilgi alsın

Gaziantep Ticaret Odası Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Sözmen, konuşmasını şu sözcüklerle bitirdi: “Halkımızın en bilinen trafik ve kasko branşları dışında konut ve işyerleri için de acentelerinden teklif alarak sahip oldukları varlıkları cüzzi primlerle sigortalatabileceklerini görmeleri; bizlerin acente olarak tüm sigorta branşlarını sigortalılarımıza anlatmamız önem arz etmektedir. Karşılıklı çaba ve iyi niyet çerçevesinde prim üretimlerimizi arttırarak halkın sahip olduğu değerleri hasar görmeleri durumunda kolayca yerine koyabileceklerini sektör olarak izah edebilmeliyiz. Bu dönemde en büyük endişemiz sağlık konusu olduğu için tüm halkımıza sigorta şirketlerinin Covid başta olmak üzere, geçmişten gelmemesi şartı ile tüm sağlık problemlerini makul primler ile özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık poliçeleri ile karşıladıklarını; acentelerinden bu poliçeler hakkında da bilgi almalarını önemle tavsiye ederim.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *