ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyasayı yine korku ve endişe sardı.. 

Piyasayı yine korku ve endişe sardı.. 
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 20.08
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 20.08

Türkiye’nin yeni bir krizin eşiğinde olması büyük tedirginlik, hükümetin olaylara ilgisiz kalması ise endişe yaratıyor. Siyasi belirsizliğin ekonomide yarattığı hasar işadamlarını çileden çıkarırken, erken seçimin mevcut sorunları daha da çıkmaza sokacağı, TBMM’nin böyle tehlikeli bir ortamda tatile girmesinin büyük bir sorumsuzluk örneği olduğu ifade ediliyor.

Ülkenin yeni bir krizle karşı karşıya olduğunu vurgulayan GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dağcı, “Her şey kötüye gidiyor. Yeni bir krizle karşı karşıyayız. Dolar aldı başını gidiyor. Allah bize bir sahip göndersin. Bu gidiş, gidiş değil. Gelecekten ümidimiz yok, çok korkuyoruz. Böyle giderse, Türkiye çok büyük krize gebe. Bu kadar acil çözüm bekleyen sorunlar varken, TBMM’nin tatile girmesi çok yanlış. Ben TBMM’nin tatile girmesini istemiyorum, uygun olmaz. Ortada bir cenaze varken, tatile gidilmesi doğru değil. Siyasiler bugünler için var. Önce sorana çare bulmalılar, sonra tatile gitmeliler. Hatta milli seferberlik ilan edilmeli. Herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik de ülkede belirsizlik ortamı varken TBMM’nin kapatılmasının doğru olmadığı görüşüne katıldığını belirterek şunları söyledi: “AB ve ekonomik durumla ilgili kararlar alınmalı. Bu olayı bir takım oyunu kabul ederek, takip edilip birlikte hareket edilmeli. Bugün ülkede Başbakan’ın sağlık durumu her türlü faaliyete olumsuz yansıyor. Çözüm için parlamentonun görevini yerine getirip ne yapılması gerekiyorsa, bir an önce yapması lazım. Herkesin huzursuz, sadece koalisyon ortaklarının razı olduğu bu ortamdan ülke insanın kurtarılması gerek. Hükümeti oluşturan partiler uzlaşarak sorunu çözmeli.”

Şu anda erken seçimin sakıncalı olduğunu ifade eden Çelik, “Hükümetten kaynaklanacak yeni bir krize ülkenin tahammülü yok. Aksi halde, ülkeye ve iş alemine yazık olur. Örneğin AB ülkeleri, ABD ve diğer ülkelerin yaptıkları araştırmalarda, ülkemizdeki krizin sebebinin ekonomik değil, Siyasi olduğunu belirleniyor. O halde artık siyasi belirsizliğin çözümlenmesi, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerek. Sadece Ankara’nın rahat olması bu ülkeyi rahatlığa götürmez” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni bir krizi kaldıramayacağını ifade eden OSB Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz, erken seçim kararının yeni bir krizin başlangıcı olacağını söyledi. Başbakan Ecevit’in hastalığının herkes tarafından bilindiğini belirten Yılmaz, “Ortada bir hükümet sorunu var. Piyasalar belirsiz, döviz aldı başını gidiyor. Parlamento bunları hiçe sayarak sorunları görmezlikten gelerek tatile çıkıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Milletvekilleri eğer bu kadar soruna rağmen tatile çıkarsa hata yapar. Artık ellerini taşın altına koysunlar. Bu sorunları 65 milyon insana çektirmesinler, bunun vebalinden kurtulamazlar. Herkeste korku ve endişe var. İnsanlar bekleyiş içerisinde, yarın ne olacağı belli değil. Siyasetin önünü tıkıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *