ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyasalar Ecevit’in sağlığına kilitlendi

Piyasalar Ecevit’in sağlığına kilitlendi
YAYINLAMA: 31 Ocak 2021 / 17.07
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2021 / 17.07
Siyasi istikrar sağlanmadığı sürece döviz piyasasında canlanma olamayacağını belirten Döviz Büfeleri Demeği eski Başkanı Doğan Kurt, önceki yıllara göre döviz piyasasının çok durgun olduğunu, piyasaların Başbakan Ecevit’in sağlığından büyük ölçüde etkilendiğini kaydetti.

Başbakan Bülent Ecevit’in hastalığı ve Avrupa Birliği’ne girme konusundaki tartışmaların döviz piyasalarında ani iniş çıkışlara neden olduğunu söyleyen Kurt, “Ecevit’in Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılacağını açıklaması ile döviz bir anda geriliyor. Ancak daha sonra Ecevit’in doktoru tarafından toplantıya katılamayacağı açıklanıyor, döviz tekrar yükseliyor. Abdullah Öcalan’ın idam edilip edilmemesi tartışmaları da dövizde istikrarın bozulmasına yol açıyor. Siyasi istikrar mutlaka sağlanmalı” diye konuştu.

Döviz piyasasındaki ani iniş çıkışlar nedeniyle vatandaşta güvensizlik oluştuğunu ifade eden Kurt, “Geçtiğimiz yıllara göre piyasada büyük bir durgunluk var. Dövizi olanlar döviz yükselsin öyle bozdurayım diyor, döviz almak isteyenler de düşsün öyle alayım diyor. Piyasadaki iniş çıkış vatandaşı tedirgin ediyor. Siyasi istikrarın mutlaka sağlanması lazım. Euro piyasaya çıktı, fakat ilgi görmüyor. Halkımız Euro’ya alışamadı. Dövizciler artık gurbetçilerin gelmesini bekliyor. Belki onlar piyasada bir hareketlilik yaratır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *