ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyasadaki durgunluk endişe verici boyutta

Piyasadaki durgunluk endişe verici boyutta
YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 14.04
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 14.04
Vergi miktarı ve çeşidinin fazla olmasına tepkiler sürerken hükümetin bu konuda daha fazla gecikmemesi istendi. Seçim meydanlarında verilen sözün yerine getirilmesini isteyen ESOB eski Başkanı Ökkeş Özpolat, esnafın vergi yükünün mutlaka azaltılması gerektiğini, başka türlü ayağa kalkmasının imkansız olduğunu açıkladı. Özpolat, yeni hükümetle birlikte piyasalara gelen psikolojik güvenin yavaş yavaş kaybolmaya başladığını ve piyasadaki durgunluğun endişe verici olduğunu kaydetti.

AB’ye aday Türkiye’de gereğinden fazla vergi çeşidi olduğunu bunun da zaman ve iş kaybına yol açtığını hatırlatan Özpolat, Türkiye’nin zamanını boşa harcayacak lüksünün bulunmadığını söyledi. Üretimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Özpolat, “ Zikzak çizen politikalarla halkın ve esnafın sorunları çözülemez. Böyle bir politika daha çok sıkıntı yaratır. Hükümet piyasaları canlandırmak için başta vergi olmak üzere yapacağı iyileştirmeleri biran önce yapmalı. Daha fazla zaman kaybetmeye hiç kimsenin tahammülü yok. Bir süre önce piyasalarda başlayan olumlu psikolojik ortam giderek yok oluyor. Hükümet bunun farkında olmalı. Her geçen gün ülkenin ve ülke insanın aleyhine gelişiyor. Esnafın işi' halen açılmadı, eski sıkıntılar sürüyor. İç açıcı bir durum yok. Esnaf eskiden büyümenin hesabını yaparken, şimdi kuru ekmek kazanma peşinde” dedi.

Mali Miladın ertelenmesinin hem iyi hem de kötü yanlarının olduğunu hatırlatan Özpolat, “Mali Miladın kaldırılması iyi, çünkü piyasaya para girecek, piyasada bir canlanma olacak. Kötü yanı ise kara para aklanacak, hem de yatırımda veya istihdam da değil, repoda. O nedenle buna çok dikkat edilmesi ve çok iyi şekil verilmesi gerek” şeklinde konuştu.

AKP iktidarının geçen 50 günü Kopenhag ile uğraşarak geçiştirdiğini ifade eden Özpolat, “Zaman çok hovardaca harcanıyor. Geçen 50 gün Kopenhag kriterleriyle geçiştirildi. Bundan sonra da herhalde bunun dedikodusu yapılarak gündem işgal edilecek. Ama bizim bu kadar boşa harcayacak zamanımız yok. Hükümet icraata başlamalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *