ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Piyasada odun ve kömür fiyatları arttı

Piyasada odun ve kömür fiyatları arttı
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 17.14
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 17.15
Kömür ve odun tanzim satışlarının başlamaması piyasada fiyatların yükselmesine neden oldu

Vatandaşlar, belediyenin odun ve kömür tanzim satışlarına başlamaması yüzünden piyasada odun ve kömür fiyatlarının arttığı söyleniyor. Birkaç hafta öncesine kadar 18.000 TL civarda satılan odunun tonunun iki hafta içinde 21-22.000 TL’ye fırladı ifade edildi. Kış yaklaşmadan kömür tanzim satışlarının başlaması halinde kömürün de yanına yaklaşılmayacağı bildiriliyor.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz belediye yetkilileri bazı aksaklıklar yüzünden 9 Ağustos sabah başlayacak olan kömür tanzim satışlarının indirimli olarak yapılmadığını, satışların bugünden itibaren başlayacağını söylediler.

Bilindiği gibi bir süre önce belediye tarafından yapılan yazılı açıklamadan ağustos ayı içinde kömür için başvuracaklardan ton başına 7000, Eylül’de kömür alacakların ise 7600 TL ödeyeceğini bildirilmişti. Odunun tonu ise 16.000 TL’den satılacak.

Belediye ilgilileri kömürün tonunu 7300 TL’ye satılması halinde zarar edeceklerini, bu nedenle indirimli tanzim satışlarından vazgeçildiğini bildirdiler. Bugünden itibaren başlayacak olan kömür tanzim satışlarında ton başına 7600 TL ödenecek.

Vatandaşlar hangi fiyata satılırsa satılsın, tanzim satışlarda mutlaka başlatılması gerektiğini, gecikme yüzünden fiyatların daha da artmasından endişelendiklerini söylediler.

Ankara’da odunun tonunun 12.000 TL’den satıldığını söyleyen Yurttaşlar, Ankara ile aramızda 4000 TL fark yapacak kadar mesafem var? Biz neden fiyatları bu kadar yüksek ödemek zorundayız? diye soruyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *