ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyano resitali eşliğinde sergi açıldı

Piyano resitali eşliğinde sergi açıldı
YAYINLAMA: 02 Temmuz 2020 / 15.05
GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2020 / 15.05

Gaziantep’te ilk kez düzenlenen Bilimsel ve Sanatsal Rekonstrüksiyon Çizimlerle Antik Mimari Sergi törenle açıldı. Ünlü Arkeolog Akif Dai’nin sergisinde birbirinden güzel ve ilginç 84 eser bulunuyor.

Gaziantep Üniversitesi ve Mimarlar Odası tarafından düzenlenen Bilimsel ve Sanatsal Rekonstrüksiyon Çizimlerle Antik Mimari Sergi, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 9.00’da açıldı. Serginin açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, Rektör İ. Hüseyin Filiz, Emniyet Müdürü Ali Kalkan, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz ve eski parlamenter Ali İhsan Göğüş ile çok sayıda davetli katıldı.

Dai’nin kızı Yağmur Dai’nin piyano resitalinden sonra açılan sergide, Dai eserleri hakkında sanatseverlere bilgi verirken, “Kazıları öğrencilerim yapıyor, çizimleri ben yapıyorum, 3 ayda tamamlanan çizimler olduğu gibi 6 ay sürenler de var. Hatalı çizim yapmamak için yoğun çaba sarf ediyorum, bugüne dek de hata yapmadım” dedi.

Arkeolog Dai’nin kızı piyanist Yağmur Dai de sanatseverlere, piyano resitaliyle keyifli anlar yaşattı! Antik mimari kalıntıların plan, kesit, röleve, rekonstrüksiyon ve dekoratif unsurlarının çizilmesinde dünya çapında şöhret sahibi Akif Dai’ye ait olan sergi 8 Kasım a kadar gezilebilecek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *