ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyano resitali eşliğinde sergi

Piyano resitali eşliğinde sergi
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2020 / 18.11
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2020 / 18.11

Gaziantep'te ilk kez Bilimsel ve Sanatsal Rekonstrüksiyon Çizimlerle Antik Mimari Sergisi ve eşliğinde piyano resitalinden oluşan kültür ve sanat şöleni düzenleniyor.

Gaziantep Üniversitesi ve Mimarlar Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen Bilimsel ve Sanatsal Rekonstrüksiyon Çizimlerle Antik Mimari Sergi’nin Gaziantepli Arkeolog Akif Dai’ye ait olduğu belirtilerek, Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da açılacağı bildirildi. Serginin yanı sıra Arkeolog Dai’nin kızı piyanist Yağmur Dai de sanatseverlere, piyano resitaliyle keyifli anlar yaşatacak. Antik mimari kalıntıların plan, kesit, röleve, rekonstrüksiyon ve dekoratif unsurlarının çizilmesinde dünya çapında şöhret sahibi olan Akif Dai eğitimini İstanbul, Boon ve Münih Teknik Üniversitelerinde yaptı. Arkeolog Akif Dai’nin Bilimsel ve Sanatsal Rekonstrüksiyon Sergisi 8 Kasım tarihine kadar açık olacak.

Mimar Sinan Üniversitesi ve Avusturya'da piyano dersleri alan Yağmur Dai’nin resitali ise bugün saat 17.30'da başlayacak. Organizatörler, Akif Dai’nin sergilenecek çalışmaların yurt içinde ve özellikle yurt dışında büyük beğeni topladığını, eserleri için ‘olağanüstü ve inanılmaz’ tanımlamaları kullanıldığını ifade ettiler. Yağmur Dai’nin Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında ve Avusturya’da piyano eğitimi gördüğü, çeşitli kültür merkezlerinde başarılı konserler veren genç bir piyanist olduğu, babasının her sergisine katıldığı belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *