ANASAYFA arrow right Yaşam

Piyango biletlerinin yüzde 80’ini Suriyeliler satın aldı

Piyango biletlerinin yüzde 80’ini Suriyeliler satın aldı
YAYINLAMA: 31 Aralık 2020 / 18.45
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2020 / 19.03

Milli Piyango yılbaşı çekilişinin son gününde vatandaşlar, Milli Piyango bayilerine akın etti. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, belki bana da çıkar umuduyla ekonomisine göre çeyrek, yarım veya tam bilet aldı. Bilet satışlarının geçen yıla oranla arttığının altı çizilirken, biletlerin çoğunun Suriyelileri alması dikkat çekti, ayrıca çeyrek yerine yarım veya tam bilet almaları gözlerden kaçmadı.

Her bir vatandaşın büyük hayalleri var

Yılbaşında büyük ikramiyenin 100 milyon TL’ye çıkarılmasıyla beraber Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları geçen yıla göre artmış, tam 100 TL, yarım 50 TL ve çeyrek bilet 25 TL olarak açıklanmıştı. Bilet almayı son güne bırakanlar bayilerin önünde dakikalarca bekledi. Her bir vatandaş, büyük ikramiyenin kendisine çıkması halinde büyük hayaller kuruyor.
Milli piyango bileti yok satıyor

Bilet satışları hakkında konuşan Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım, satışlardan memnun olduklarını lakin komisyon oranlarının memnun etmediğini söyledi. “Vatandaşlarımız her senekinden daha fazla rağbet etti. Milli piyango bileti yok satıyor” dedi.

Halkın rağbeti geçen yıllara oranla daha fazla

Bayilerin prim oranlarının yükselmesini ve şubenin açılması isteyen Yıldırım, halkın rağbetinin geçen yıllara oranla daha fazla olduğunu belirtirken, biletlerin peynir etmek gibi satıldığına dikkat çekti. “Gaziantep’in en işlek caddelerinden Karagöz-Suburcu Caddesi’nde eskiden 20 bayimiz bulunurken, şimdi sadece 3 bayimiz bulunuyor. Gaziler Caddesi’nde durum aynı ve sadece bir bayimiz var. Kar oranlarımız yani komisyon oranlarımız düşük olduğundan hiç kimse bu işi yapmak istemiyor” ifadelerini kullandı.
Gaziantepliler daha çok çeyrek, Suriyeliler en fazla tam ve yarım alıyor

Sektörün çaresiz ve zor durumda olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yıldırım, “Bu sene Gaziantepliler daha çok çeyrek bilet alırken, Suriyeliler en fazla tam ve yarım alırken, hiç çeyrek almıyor. Biletlerimizin yüzde 20’sini halkımız, yüzde 80’ini Suriyeliler alıyor diyebiliriz. Komisyonlarımızın yükseltilmesini, şubemizin açılmasını ve kredi kartlarını ile alışveriş yapılmasını talep ediyoruz. Eğer bu sektöre el atılmazsa, bilet satan hiç kimseyi bulamayacağız” ifadelerini kullandı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *