ANASAYFA arrow right Güncel

Pitbull saldırısında yaralanan Asya Ateş'e ailesinden şiddet iddiası

Pitbull saldırısında yaralanan Asya Ateş'e ailesinden şiddet iddiası
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2022 / 21.28
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2022 / 22.06
Antep'te pitbull saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asya Ateş'in ailesi tarafından şiddet gördüğü öne sürüldü. Anne Zeynep Ateş iddiaları reddederek 'oyun oynadıklarını' söyledi.

Antep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık 2021 günü pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayıp ağır yaralanmasıyla gündeme gelen 4 yaşındaki Asya Ateş'in ailesiyle ilgili Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ne (UCIM) şikâyet geldi.

Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü'nün haberine göre aile ile bir süre aynı sitede oturduğunu söyleyen bir kişi, Asya Ateş'in ailesi tarafından şiddet ve istismara uğradığına şahit olduğunu söyledi.

UCIM'e gönderilen videolarda anne Zeynep Ateş'in kızına küfür ettiği ve şiddet uyguladığı görüldü. Görüntülerden birinde annenin, "Beni dinle. Bundan sonra telefon yasak, park, çocuk yüzü görmek yasak. Bundan sonra seni bu odaya koyacağım, kapıyı üstüne kitleyeceğim, önüne de it gibi yemeği koyacağım orada yiyeceksin. Emel kaç günlük tanıdığın da peşine düşüp gidiyorsun? Bakma gözüme s... git" dediği duyuldu.

Pitbull saldırısından önce çekilen görüntülerde, çocuğun boynuna köpek tasması bağlandığı ve köpek taklidi yaptırıldığı görüldü.

ZEYNEP ATEŞ: OYUN OYNUYORDUK

Görüntülerin ardından konuşan Zeynep Ateş şunları söyledi: "Asıl adı Asiye değil aslında Asya. Asya Youtube'da videolar izleyip oradan gördüklerini bize yaptırıyordu. Biz de oyun oynuyorduk. Görüntülerde arkada oyuncakların olduğunu da görmüşsünüzdür. Ben onu ne zorluklarla dünyaya getirdim. Asla bir şiddet söz konusu değil. Ben bir anneyim, kızarım da bağırırım da... Tanımadığı insanların peşinden gittiği için uyarmak suç mu?" 

HÜSEYİN ATEŞ: VİDEOYU YAYANIN ART NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Baba Hüseyin Ateş de, "Bu görüntüleri eskiden temizlik görevlisi olarak çalıştığımız sitenin sekreteri olan S.B. isimli kişi yaydı. Saldırıdan sonra 5 buçuk ay cezaevinde kalmıştı. İki üç gün önce bizimle anlaşmak istediler anlaşmayınca da görüntüleri yaymışlar. Gaziantep Valiliği'ne durumu bildirdik. Bizim bir korkumuz yok. Zeynep kötü bir anne olsa o gün canı pahasına Pitbull'un ağzından Asya'yı alır mıydı? Madem şiddet gördüğünü söylüyorlar, bu görüntüler saldırıdan da önce çekilmiş neden şimdi ihbar etmişler? Art niyetli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN SAĞLIKLI DEĞİL'

Olayların sorulduğu Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCIM) İhbar Koordinatörü Avukat Mine Rana Kahraman, olayı şu sözlerle anlattı:

"Bildiğiniz üzere bizim bir ihbar hattımız var. Pazar günü bir ihbar geldi. Bir beyefendi bize böyle bir olay olduğunu aktardı. Şahıs 'Çocuğumuzla ilgili bu tarz görüntüler dolaşıyor. Ben desteğinizi istiyorum' dedi. Anlattığına göre, bunları yalnızca videoda görmemiş, şahidi de olmuş. Çok rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, çocuğun seslerini duyduğunu, küfürler ve şiddetin de olduğunu söyledi. O kadar etkilenmiş ki 'geceleri uyuyamıyorum, psikolojim bozuldu' dedi. Kendisi zaten savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Görüntüleri ben izledim. Bizim görevimiz yargı yerine geçmek değil, her çocuğun mutlu ve sağlıklı büyümesini isteriz. Anne bunları oyun olarak görebilir ancak bu bir çocuğun gelişimi için sağlıklı değil. Dolayısıyla buna sosyal hizmetlerin müdahale etmesi gerekiyor.

'MESELEMİZ BİR ÇOCUĞUN BUNU NEDEN YAŞADIĞI'

Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Amacımız kimse hakkında haksız bir hüküm kurmak değil, çocuğu korumak. Ailenin iddialarındaki art niyet konusu bizim meselemiz değil. Onlar kişiler arasındaki mesele. Odaklanmamız gereken şey 'bir çocuk neden bunları yaşıyor?' ve görüntüleri yayanlar da suçlu. Bu çocuk hayatı boyunca rencide olacak. Akran zorbalığı diye bir gerçek var. Bu çocuk okula gidecek, işe girecek belki sevgilisi olacak. Ömür boyu karşısına çıkacak. Geri planda kalan kişiler arasındaki intikam, kin ve benzeri olaylar bizleri ilgilendiren bir şey değil. Bence bunlar ailenin içini rahatlatması. Biz çocukları kaderine ya da ebeveynlerin kaderine bırakmamalıyız."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *