ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Pikniğe gelenlerin sayısı hızla azalıyor

Pikniğe gelenlerin sayısı hızla azalıyor
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 14.06
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 14.06
Giriş ücreti 2 milyon olunca vatandaş pikniğe de hasret kaldı

Dülük ormanlarına giriş için 2, Burç Ormanlarına giriş için 1.5 milyon TL. Ücret alınmasını fazla bulan vatandaşlar, “Devlet vatandaşını soymamalı” diye konuştu.

Giriş ücretlerinin %60’ı

devletin kasasına gidiyor

Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 1997 yılında on yıllığına yapılan ihaleyi kazanan Hacıoğulları firmasının ortaklarından Mehmet Bayrakçı, altı yıldan bu yana Dülük ormanlarının işletmeciliğini yaptıklarını belirtti.

Bayrakçı, “Ormana on yıllığına kiraladık. Giriş ücretini genel müdürlük belirliyor. Belirledikleri ücretinde yüzde altmışını kendileri alıyor. Geçen yıl giriş ücreti 1.5 milyon Liraydı. Bu yıl 3 milyon TL yapmak istediler. Biz işletmeci olarak karşı çıktık, çünkü yöremiz için bu rakam çok yüksekti. Bunun üzerine %25 artış yapılarak, rakamı 2 milyon olarak belirlediler” dedi.

Diğer parklara oranla fiyat düşük

Bu tür orman alanı ve parklara giriş ücretinin Mersin’de 5 milyon, Antalya’da 10 milyon olduğunu söyleyen Bayrakçı, Örnek verdiğimiz yerlere oranla 2 milyon TL düşük bir rakam. Fakat insanlar bunu bile veremiyor. İş kapasitemizdeki düşüşten iş yokluğunu anlıyoruz. Parka gelenlerin sayısı sürekli azalıyor. Ama yapacak bir şeyimiz yok” şeklinde konuştu.

Çöp arabası geç geliyor

Parkta sürekli temizlik yapıldığını, ancak pazar günleri yaşanan yoğunluk nedeniyle temizlik işinin pazartesi günü öğle saatlerine kadar devam ettiğini söyleyen Bayrakçı, orman alanını temiz tutmaya özen gösterdiklerini, çoğu zaman Şehitkamil Belediyesi’ne ait çöp arabaları geç geçtiği için çöplerin yığılı kaldığını, bunun da tepkilere yol olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *