ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Pide fırınlarının hiçbirisi sağlık şartlarına uygun değil

Pide fırınlarının hiçbirisi sağlık şartlarına uygun değil
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.11
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.11

Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, şehrimizdeki pide fırınlarının hiçbirisi sağlık koşullarına uygun değil. Ne işçilerin elbise değiştirecek yeri, ne duşları var. Ayrıca bazıları ya saklanmasına rağmen hala fueloille çalışıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şöyle dedi: Şehrimizdeki pide fırınlarının hiçbiri sağlık şartlarına uygun değil. Asgari standartların altında çalışıyorlar. Zaman zaman yaptığımız uyarıları büyük çoğunluğu yerine getirmediği gördüğümüz fırınları cezalandırdık.

İstediklerimizin bir anda yapılmasını da beklemiyoruz. Ama işi, kontrolü biraz gevşetince yerlerinden kıpırdamıyorlar. Hiç bir pide fırınının işçiler için soyunma, giyinme yerleri yok. İşçiler terli terli, kir pas içinde çalışıyor, duş yerleri yok, hamur tekneleri kir içinde. İş yerleri tertemiz boya ve badana edilmiş değil. Kendilerini yavaş yavaş ıslah etmeleri gerek. Bu şartlarda hep sini kapatmamız lazım. Hal kın bu tür ekmek ihtiyacını düşünerek düzelmeleri için zaman veriyoruz. Kendilerini ıslah etmeleri için yeniden zaman tanıyorum. Kontrollerimiz ve uyarılarımız aralıksız devam edecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *