ANASAYFA arrow right Güncel

Pide fırınları, işlerin daha düşeceğinden endişeli

Pide fırınları, işlerin daha düşeceğinden endişeli
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2020 / 21.18
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2020 / 21.26
Vali Davut Gül, fırınlarda, tepsi yemek pişirilmesinin bulaşma riskini arttırdığından dolayı Ramazan Bayramı sonuna kadar yasaklandığını açıkladı.

Gastronomi kenti Gaziantep’in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tepsi yemekleri, börek ve lahmacun gibi ürünlerin pişirilmesi Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı sonuna kadar yasaklandı. Bu duruma tepki gösteren fırıncı esnafı, kötü olan işlerin daha da kötüye gideceğinin altını çizdi.

Somun fırınlarında, marketlerde kuyruklar oluşuyor neden müdahale edilmiyor?

Gaziantep’teki fırıncı esnafı tepsi, lahmacun, börek gibi çeşitlerin pişirilmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Mağdur olduklarını dile getiren esnaf, tepsi yemeklerinin yasaklanmasının işleri yüzde 80 düşüreceğine dikkat çekerken, “Somun fırınlarında, marketlerde ve AVM’lerde uzun kuyruklar oluşuyor neden müdahale edilmiyor?” diye sordu.

Pideci esnafı çok mağdur

Koronavirüs salgının fırıncıları çok etkilediğini ifade eden Mustafa Sağıroğulları, Koronavirüs ve Ramazanlık nedeniyle satışların iyice düştüğünün altını çizerken, 20 yaş altının ve 65 yaş üstünün sokaklara çıkmamasının sektörü etkilediğini belirtti. “Pideci esnafı çok mağdur. Lahmacun yasak, tepsi yemeği yasak, börek yasak, durum böyle olunca ekmeği kim alacak. Vatandaş tepsi yemeği pişirmeli ki ekmek almalı. Tepsi yemeklerinin yasaklanması işleri yüzde 80 düşürecek. Çünkü tepsi yemeği olmayınca vatandaş somun ekmek alıyor. Somun fırınlarında marketlerde ve AVM’lerde uzun kuyruklar oluşuyor neden müdahale edilmiyor?” diye sordu.

Müslüm Sağırogulları, “Tepsi yemeklerinin pişirilmesi sadece pideci esnafını değil, kasap, market gibi yerleri de etkiler. Batı’da pide fırınları yoktur, bölgemizde de pide fırınları tepsi yemekleri, lahmacun ve börek gibi çeşitlerin pişirilmesi nedeniyle tercih ediliyor. Bunların yasaklanması demek müşterinin gelmemesi demektir” ifadelerini kullandı. 

Büyük esnaf olsak sesimizi duyarlar, ama küçük esnaf olduğumuz için sesimizi duyan yok

Küçük esnafın bittiğini ve hiçbir şekilde destek verilmediğini kaydeden Cengiz Çınar, BAĞKUR borcunu yatıramadığından ilaç alamadığını söyledi. “Para kazandığımız tepsi yemekleri vardı, onu da yasakladılar, dolayısıyla işler çok düşecek. Şu anda para kazanamıyoruz. Büyük esnaf olsak sesimizi duyarlar, ama küçük esnaf olduğumuz için sesimizi duyan yok. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak tüm önlemleri destekleriz, fakat, bu sadece bizler için geçerli olmaması lazım. Marketler, bankaların önleri, pazarlar ve somun fırınlardan aşırı insan yoğunluğu var. Bu virüs buralarda yok, sadece pide fırınlarında mı var?” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *