ANASAYFA arrow right Güncel

Personelin her derdine koşmak için adımlarımızı atacağız

YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 21.08
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 21.08
Diyanet-Mil Sen İl Başkanı Atıf Deniz, “Her oyuna ve tüm baskılara rağmen yetkiyi alarak il müftülüğünde temsilciliğimizi açtık. İyi hizmetler yapmak için bu bir başlangıç ve Mil Diyanet Sen’in şahlanışıdır. Personelin her derdine koşmak için adımlarımızı atacağız” dedi.

Personellerin yüzünü solduran bir promosyon anlaşmasına imza atıldığını kaydeden Deniz, “Diyanet İşleri Başkanlığı 140 bin personel için katılım bankalarıyla çalışmak için adım attığında bu bir yanlış uygulamadır, tüm bankaların promosyon anlaşmasına katılması gerektiğini ifade ettik. Sonuç olarak bir katılım bankası ile 3 yıllığına 2 bin 320 liraya anlaşma sağlandı. Şu anda anlaşılan bankanın Gaziantep’in hiçbir ilçesinde şubesi bulunmuyor. Hatta ATM konusunda başka banka ile anlaşma yaptı. Banka ile herhangi bir işi olan mutlaka merkeze gelmek zorunda. Dolayısıyla mağduriyet yaşanacak. Ayrıca katılım bankası, personele otomatik fatura talimatı verilmesini ve kredi kartı alınmasını şart koşuyor. Bunlar olmaz hesap açılmaz deniliyor. Promosyonu Anayasa Mahkemesine kadar götüreceğiz. Avukatlarımız gerekeni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 ‘Başka sendikalar gibi üyelerimize vaat vermiyoruz’ ifadelerini kullanan Deniz, “Zaten anlaşma yaptığımızda müftülük personelini göz önünde tutarak anlaşmalarımızı yapıyoruz. Üyemiz olsun veya olmasın tüm personelimizin her ne sıkıntısı varsa her zaman yanlarındayız. Diğer sendikalara gerçek sendikacılığı öğretmek için varız” şeklinde konuştu.

MİL Sen Konfederasyonu ve Mil Büro Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, “2019 yılında çıktığımız yolda memur ve üyeler için ne gerekiyorsa yapacağımızı beyan etmiştik. Bunun ilk meyvesini de Gaziantep İl Müftülüğünde almaya başladık ve ilk temsilcilik büromuzu açtık. Bugün bizim için bir dönüm noktası oldu” açıklamasında bulundu.

Kamu görevlilerinin isteklerini iyi bildiklerini sözlerine ekleyen Erdal, “Bugüne kadar memurlar için hiçbir şey yapılmamış, mevki, makam ve maaş peşinde olduklarını gördük. Diğer sendikalardan ayrı olacağımızı, sadece memurlar için çalışacağımızı gittiğimiz her yerde söylüyoruz. Şu anda yaşamış olduğumuz en büyük sıkıntı banka promosyonları. Bu sorunu çözmek için tüm gücümüzle gayret ve çaba gösteriyoruz” dedi.

Açılışa, Mil Diyanet Sen İl Başkanı Atıf Deniz’in yanı sıra MİL Sen Konfederasyonu ve Mil Büro Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, Sağlık Mil Sen İl Başkanı Metin Sarıca ile İl Müftülük temsilcisi Ali Deniz katıldı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *