ANASAYFA arrow right Teknoloji

Penye fuarına 135 firma katılacak

Penye fuarına 135 firma katılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.40
‘’5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)‘’, 17 Şubat Çarşamba günü Ortadoğu
‘’5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)‘’, 17 Şubat Çarşamba günü Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek törenle ziyaretçilere kapılarını açacak

Adana, Aksaray, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya ve Mersin’den firmaların stant açacağı fuar, beş gün sürecek.
Penye ürünleri, konfeksiyon ürünleri, kumaş, dikiş makinaları, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, etiketleme ve desen baskı sistemleri, katlama ve paketleme makinaları, temizleme makinaları, kalite kontrol ve metraj ölçüm makinaları, ütü makine ve presleri, depolama ve askı sistemleri gibi geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerin vitrine çıkacağı PENTEX Fuarı, 21 Şubat tarihinde sona erecek.
Türkiye’nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra Suriye, Irak, Lübnan, Birleşik Arap emirlikleri, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetlerinden 20 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bildirilen fuar sırasında, ayrıca GSO tarafından Etiyopya’dan sektörel alım heyeti programı gerçekleştirilecek.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı açıklamada, sanayi ve ticaret denilince ilk akla gelen şehirlerden birisi olan Gaziantep’in, son yıllarda peş peşe açılan fuarlarla birlikte ‘’fuarlar kenti’’ olarak anılmaya başladığını belirtti.
Şubat ayı içerisinde, GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarından sonra PENTEX fuarının açılacağını anımsatan Konukoğlu, ‘’Fuarlarımıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. PENTEX fuarı da sektörde işbirliği ve yatırım yapmak isteyen, yeni ihracat bağlantıları kurmak isteyen firmalar açısından önemli fırsatlar sunuyor’’ dedi.
Türkiye’nin, tekstil ve hazır giyim alanlarında dünyanın en önemli üreticilerinden birisi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, tekstil ve hazır giyim sektörünün gerek üretim ve yarattığı katma değer, gerekse ihracat gelirindeki yüksek payı nedeniyle Gaziantep ekonomisinde de önemli yer tuttuğunu vurguladı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *