ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Pembe Meclis toplantısı

Pembe Meclis toplantısı
YAYINLAMA: 11 Kasım 2020 / 13.43
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2020 / 13.43
Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısının ilkinde Celal Doğan ve Mehmet Bozgeyik, havadan sudan söz edip, belediye hizmetleri için pembe bir tablo çizdi. Doğan, belediye hizmetlerindeki aksamanın kendilerinden kaynaklanmadığını söylerken, isim vermeden Şahinbey Belediyesi’ni eleştirdi.

Doğan, Gaziantep’in mevcut durumunu 1914 yılıyla kıyaslama gereği duyarak aradaki farka dikkat çekerken, Bozgeyik konuşmasında Doğan’a minnet duygularını, “Büyükşehir belediyesi tek kuruş paramızı kesmedi” sözleriyle ifade etti. Şehitkamil’i kaçak ve ruhsatsız yapı cennetine çeviren ve kural kanun dinlemeyen Bozgeyik, müthiş bir çevreci olduğun DDY yakınındaki düğün salonlarının çevreyi kirlettiğini görüntü kirliliği yarattığını söylerken gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi 2002 yılı Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Askeri şehitlik alanlarının Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisi ve 2001 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantı sakin geçti. Belediyelerde çalışan memurların belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanmaları teklifi kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda gündemdeki iki madde oy birliği ile kabul edildi. Askeri şehitlik alanlarının Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisi konusunda bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Gaziantep’teki şehitliklerin aydınlatması, ve çevre temizliği ile Türkiye’de örnek olduğunu söyledi. Doğan, Savunma Bakanlığı’nın şehitliğe daha iyi bakamayacağını belirterek, “Biz yasal olarak bu şehitliği devrederiz. Ama bizim yapacaklarımızı onların yapacağını sanmıyorum” diye konuştu.

Belediye hizmetlerinin ne kadar iyi olursa olsun, geçen zamana bağlı olarak halkın isteklerinin devam edeceğini belirten Doğan “1914’lerde Gaziantep Belediyesi’nin bir merkeple bir heybesi, 1949’da bir tek otobüsü vardı. Bütün hizmeti o otobüs yapıyordu. Şehrin hiçbir yerinde asfalt yoktu. İnsanlar takunya ile geziyordu. Şu an gelinen nokta ortada. Şehrimizin alt yapı sorunu kalmadı. Yeşil alanları çok önemli ölçüde artırdık. Tüm sorunları halletsen de geçen zamana bağlı olarak halkın yeni istekleri olacak. Biz de Gaziantep’teki belediyelerle daha çok şeyler yapacağız. Bu yıl 16 projemiz var. Yine bu yıl 5 trilyonluk asfalt yapacağız. Mezarlık kavşağına iki tane park yapacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *