ANASAYFA arrow right Güncel

Pelosi'den Trump'a: Türkiye'de değilsin

Pelosi'den Trump'a: Türkiye'de değilsin
YAYINLAMA: 25 Eylül 2020 / 16.03
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2020 / 16.03
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump'a, "Türkiye'de değilsin" dedi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da önceki gün düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna postayla oy kullanma sisteminin sıkıntılara yol açacağını gerekçe göstererek "Olacaklara bakacağız" şeklinde yanıt vermişti.

Cevap, rakibi Demokrat Parti Başkan adayı Joe Biden'ın seçimi kazanması durumunda Trump'ın sonucu kabul etmeyeceğine yönelik tartışmaları alevlendirmişti.

"Bunu sormak bile üzücü"

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3 Kasım'da yapılacak seçimlerin ardından yarışı kaybetmesi halinde barışçıl bir devir teslimi kabul etme taahhüdünde bulunmayı reddeden Trump'a, "Türkiye'de değilsin" dedi.

Trump'ın sözlerini değerlendiren Demokrat Partili Pelosi, düzenlediği basın toplantısında "Barışçıl bir geçiş süreci istiyoruz. Bu soruyu sormak zorunda kalmak bile çok üzücü" şeklinde konuştu.

Pelosi, "Trump kaybederse barışçıl bir devir teslimini taahhüt etmeyi reddediyor. Sürpriz değil. Çünkü bilimi ve yönetimi küçümsüyor. Ancak Amerikan halkına güveniyorum ve Başkan Trump bundan kaçamayacak" yorumunu yaptı.

"Sakin olun Sayın Başkan." diyen Pelosi, Trump'ın dünyanın dört bir yanındaki diktatörlere hayranlık duyduğunu söyledi ve görevde olduğu sürece yönetimi küçümsediğini kaydetti.

"Türkiye'de değilsiniz, Kuzey Kore değil..."

ABD'nin, Kuzey Kore ya da Suudi Arabistan olmadığını söyleyen Nancy Pelosi, ekledi:

"Türkiye'de değilsiniz, Kuzey Kore'de değilsiniz. Rusya'da ve Suudi Arabistan'da da değilsiniz. Sayın Başkan Amerika Birleşik Devletleri'ndesiniz ve burası bir demokrasi ülkesidir. Neden ABD Anayasası'na göre ettiğiniz yemine bağlı kalmaya çalışmıyorsunuz?"

3 Kasım'da sandık başı

ABD'de vatandaşlar 3 Kasım Salı günü sandık başına gidecek.

Seçmenler asıl olarak destekledikleri partinin delegelerine oy verecek. Ardından Delegeler Kurulu (Electoral College), her eyalete oy oranlarına göre farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege belirleyecek.

Tam olarak bu sayının ortalaması alındağında 1 fazlasına, yani 270 delegeye ulaşan aday kimse Başkan o olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *