ANASAYFA arrow right Yaşam

Pazarlardaki kısıtlamalar 11 Mayıs’tan itibaren kaldırılıyor

Pazarlardaki kısıtlamalar 11 Mayıs’tan itibaren kaldırılıyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 18.13
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 19.19

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Pazar Yerleri" konulu yeni bir genelge gönderdi

Pazarlarda giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye, nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının geçici süreliğine kısıtlanmasına 11 Mayıs itibariyle son veriliyor.

Genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında daha önce il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında; giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye, nalburiye vb. ihtiyaç malzemelerinin satışının geçici süreliğine kısıtlanmasına ilişkin alınan karar, 11 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı.

Pazar yerlerinde anılan malzemelerin satışını yapacak pazarcı esnafı, daha önceki yayımlanan genelgelerle mevcut pazar yerleri için getirilen her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyacak.

Bu kapsamda, valilikler ve kaymakamlıklar il, ilçe ve beldelerde mahalle/semt pazar yerlerinde 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü sabah 09.00 itibarıyla giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının yapılabilmesi için Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca gerekli kararları alacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *