ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partisinden istifa edenler milletvekilliğinden de istifa etsin 

Partisinden istifa edenler milletvekilliğinden de istifa etsin 
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2021 / 17.08
Seçim öncesi partisinden istifa ederek başka partilere geçen milletvekillerinin bu tutumunun siyasi etikle bağdaşmadığı vurgulanırken, partisinden istifa edenin milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiği, siyasette kalitenin kalmadığı ve ahlaki çöküntü yaşandığı vurgulandı.

Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, her seçim öncesinde transfer olayına sıkça tanık olunduğunu belirterek, “Kamuoyu yoklamalarında barajın altında kalan partilere mensup milletvekili ve bakanlar, yıllardır politika yaptıkları ve belli makamlara gelebildikleri partiler barajın altında gösterildiğinde istifa edip barajın üzerinde gösterilen partilere kaçıyorlar. Madem bulunduğun parti iyi değildi, beğenmiyordun niçin yıllardır politika yaptın? Neden seçim startı verildikten sonra istifa edip başka partilere gitme gereği duyuyorsun? Bunun gerekçelerinin açıklanması lazım. Bunları seçmen olarak öğrenme hakkımız var” dedi.

Peri, “Örneğin Yaşar Okuyan ANAP’ın kurucularından olup o günden bu yana parti içerisinde görev alıyordu. Bakanlık yapan biri. Parti içerisinde yanlış olan neydi, neye karşı direndi de düzeltemedi? Yıllardır bu partide Bakanlık yaptı, bu partinin kuruluşunda yer aldı. Şimdiye kadar kötü değildi de şimdi kötü mü oldu, neyse gerekçesini açıklasın” diye konuştu.

ANAP İl Başkanı Necati Binici, partiden istifaları doğru bulmadığını belirterek, “ANAP olarak ikbal mücadelesi yapanlara söyleyecek bir şeyimiz yok. Partinin kuruluşundan bu yana en üst makamlara kadar taşınan ve görev yapanların partiyi terk etmesi elbette doğru değil. ANAP olarak bu badireleri çok yaşadık ve hepsinde de ANAP ruhu galip geldi. Seçim öncesi yaşanan istifaların amacı bellidir. Erken genel seçimde partimiz yine hak ettiği yerde olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *