ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partinin yöneticisi bile oy vermedi

Partinin yöneticisi bile oy vermedi
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2021 / 16.53
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2021 / 16.53

1999 seçimlerinde Gaziantep’te 97 bin oy alarak ikinci parti olan DSP’nin 3 Kasım seçiminde 3 bin 150 oy alarak dibe vurması partide tartışma konusu oldu. DSP birinci sıra Milletvekili Adayı Doğan Özdemir, “Şok geçirdik, deprem oldu. DSP’de örgüt yok. Partinin yöneticisi bile oy vermedi. Böyle rezalet olamaz” diye tepki gösterdi.

Beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ifade eden Özdemir, “Parti yöneticileri bile oy verseydi en az 15-20 bin oy alabilirdik. Örgütsüz bir seçime gittik. Çünkü örgüttekilerin çoğu çalışmadı, hatta başka partilere oy verdi. Mevcut oy da şahsa verilen oylardır. DSP olarak biz bunu hak etmedik, ama yönetimlerdekilerin büyük bir kıyımına uğradık. Beceriksiz bir yönetime sahibiz. Kendi seçmenimize sahip olamadık. Bu nedenle oylar AKP, CHP ve DEHAP gitti” diye konuştu.

Örgütte yeniden yapılanmanın şart olduğunu söyleyen Doğan Özdemir, Ecevit’in seçimden sonra görevi bırakacağını açıklamasına rağmen seçmenin oy vermediğini belirterek, “İktidar partileri aslında her dönem yıpranır. DSP biran önce toparlanıp yeniden yapılanmaya gitmeli. DSP kurumsallaşmalı. Kişilerin partisi olmaz ve biz hükümet olduğumuz dönemde halk yararına çıkardığımız yasaların önemini halka anlatamadık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *