ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Partinin yapısının demokratik olmadığını yeni mi öğrendiler?”

“Partinin yapısının demokratik olmadığını yeni mi öğrendiler?”
YAYINLAMA: 28 Nisan 2021 / 14.23
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2021 / 14.23
DSP’liler Mustafa Yılmaz ve Ali Ilıksoy’a tepkili.

DSP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, Yılmaz ve llıksoy’u DSP’ye ihanet etmekle suçlarken, “Sol ve sosyal demokrat insanlar ‘dün dündür bugün bugündür’ anlayışı ile hareket edemez. Hele hele belediye başkanı, milletvekili veya bakanlık gibi görevlerde bulunanlar, böyle hareket edemez” dedi.

DSP’nin yapısını bilmelerine rağmen, oyu yükseldiği zaman partiye katılıp milletvekili ve bakan olanların şimdi partinin oyları düşme eğilimine girince terk edip gitmesinin siyasi ahlakla bağdaşmadığını ifade eden Ayan, “DSP’nin demokratik olmadığını ifade edenler DSP’de neden bunu dillendirip çözüm aramadılar ayrıldıktan sonra siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar? DSP’nin demokrat olmadığını oyu düşerken mi gördüler? Geçen seçimlerde ‘Bir daha politika yapmayacağım bu dönem benim için son’ diyen Yılmaz bu sözünün arkasında niçin durmuyor. Yoksa dün dündür, bugün bugündür, mantığıyla mı hareket ediyor? Bunlar çelişki ve tutarsızlık değil mi? DSP’nin demokrat olmadığını söyleyen Yılmaz niçin daha önce ayrılmadı da 5 yıl bekledi. 5 Yıl sonra mı fark edebildi bu durumu? Yılmaz gibi bir politikacının böyle davranması bizi hayal kırıklığına uğratmıştır” diye konuştu.

Türkiye’de ciddi bir siyaset ve seçim sistemi sorunu olduğunu ifade eden Ayan, bunun aşılması için Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nda gerekli düzenlemenin yapılmasının şart olduğunu söyledi. Ayan, aksi halde ülkenin kaderinin hiçbir şekilde değişmeyeceğini, istikrarsızlığın devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *