ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partilerdeki liderlik sultasını eleştirmeye hakkımız olmaz

Partilerdeki liderlik sultasını eleştirmeye hakkımız olmaz
YAYINLAMA: 21 Aralık 2020 / 13.56
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2020 / 13.56
Sivil Topum Örgütleri ve siyasi partilerde uzun süre görev yapanların verimli olamayacağını ifade eden meslek odası, sendika ve siyasi parti temsilcileri, Sabah’a yaptıkları açıklamada bir yerde yönetici konumunda olanın diğer yerlerdeki görevinden ayrılması gerektiği görüşünü savundu.

Eczacılar Odası Genel Sekreteri Bülent Kökoğlu: “Bir sivil toplum örgütünde veya siyasi partide görev alan birinin, bir başka yerde görev alması doğru değil. Bir koltukta 4- 5 karpuz taşınmaz. Üstelik çok yerde görev alan insanların başarılı olması da imkansız.”

Tüm Bel-Sen Şubesi Başkanı Yusuf Şahinler: “Sivil toplum örgütleri olarak sürekli siyasi partilerdeki saltanatı, liderlik sultasını eleştiriyoruz. Aynı hatayı sivil toplum örgütlerinin yapması çok yanlış. Görevde uzun süre kalanlardan başarı beklemek hayal olur.”

EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt: “Özellikle esnaf odalarında uzun süre görev yapanların sayısı çok fazla. 30-40 Yıl aynı koltukta oturanlar var. Yine bazı siyasi partilerde uzun süre görev yapanlar var. Bu insanların topluma hiçbir faydası olmaz.”

Eczacılar Odası Genel Sekreteri Bülent Kökoğlu, bir kişinin sürekli aynı mevkiyi işgal etmesinin doğru olmadığını ifade ederken, “Bir sivil toplum örgütünde veya siyasi partide görev alan birinin, bir başka yerde görev alması doğru değil. Bir koltukta 4-5 karpuz taşınmaz. Üstelik çok yerde görev alan insanların başarılı olması da imkansız. Çünkü zaman ayıramaz. Birikimi varsa bunu en iyi şekilde kullanamaz. Uzun süre aynı koltuğu işgal edenlerin istifa etmesi gerek. Ayrıca birden fazla yerde yönetici veya başkan olmak doğru değil. Bu alışkanlıktan artık vazgeçilmeli ve genç, bilgi birikimi olanlara fırsat tanınmalı” dedi. Sivil toplum örgütlerinde uzun süre görev yapanların aynı yere danışman veya manevi başkan gibi aktif olmayan görevlerle destek olabileceğini söyleyen Kökoğlu, “Sivil toplum örgütleri, her zaman siyasi partilerde uzun süre görev yapanları eleştirir. Ama aynı hatayı sivil toplum örgütü temsilcilerinin yapması hoş değil” dedi.

Sivil toplum örgütlerinde 1-2 dönem görev yapanların çekilip, yerlerini yeni insanlara bırakması gerektiğini belirten Tüm Bel-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Yusuf Şahinler, demokratik kitle örgütlerinin kişiler üzerinde yürümemesi gerektiğini söyledi. Şahinler, “Sivil toplum örgütleri olarak sürekli siyasi partilerdeki saltanatı, liderlik sultasını eleştiriyoruz. Aynı hatayı sivil toplum örgütlerinin yapması çok yanlış. Görevde uzun süre kalanlardan başarı beklemek hayal olur. Değişen dünya içinde sürekli yeni politikalar üretmek gerekiyor. İnsanların birden fazla demokratik kitle örgütüne üye olmalarında hiçbir sakınca yok. Ancak yöneticilik görevinde sadece bir veya iki yerde bulunması gerek. Kamu çalışanlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin olduğu şu günlerde, bizim de aynı duruma düşmemek için tüzüğe en fazla iki dönem başkanlık yapabileceği hükmü konmalı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *