ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partilerde kurban derisi için alarm!

Partilerde kurban derisi için alarm!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Bayram öncesi kurban derisi kavgası kızışırken Refah dışındaki siyasi partiler kurban derisinin Türk Hava
Bayram öncesi kurban derisi kavgası kızışırken Refah dışındaki siyasi partiler kurban derisinin Türk Hava Kurumu'na verilmesini istiyor. Türk Hava Kurumu'na verilen değerlerin ülkenin gelişmesinde ve ihtiyacı olanlara yardım yapılmasında kullanıldığı belirtilirken çeşitli vakıf ve derneklere yapılan bağışlar yüzünden laik cumhuriyetin temellerini dinamit konulduğu hatırlatılarak vatandaşlar uyarılıyor. Kurban derisi konusunda en hassas olan partiyi ise CHP, CHP Genel Merkezi'nin aldığı karar gereği beri toplayan THK görevlilerine yardım edecekler. Ayrıca izinsiz deri toplayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
“THK'nun dışındakilere toplu kesim izni yok”
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, bazı vakıf ve derneklerin Belediyeden izin almadan kurban kesim yerlerine vatandaşa ilan ettiklerini belirtirken, " Toplu kurban kesim yerleri için belediyemiz sağlık ve sosyal İşler Müdürlüğü'nün uygunluk raporu olmayan yerlerde kurban kesimi yapılması yasaktır Hasan toplu kesim yeri konusunda THK dışında hiçbir Vakıf, Dernek veya kuruluşa İzin vermeyeceğiz" diye konuştu.

“CHP THK'na yardımcı olacak
CHP İl Başkanı Metin Çelikel: " Vatandaşların kurban derilerini THK'na vermesi için bayram boyunca çaba harcayacağız yetkisi olmadığı halde deri toplayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Parti merkezinin bu konuda kararı var. Bu karar doğrultusunda THK'na deri toplama işinde yardımcı olacağız. Böylece milli kaynaklarımızın milli değerler ve politikalar için harcanmasına önayak olup başka amaçlar için harcanmasına izin vermeyeceğiz.
“Ben THK'na veririm"
MHP İl Başkanı Sadık Budak: " Öncelikle vatandaşıyla derini şuraya vereceksin diye zorlamak doğru olmaz vatandaş arzu ettiği yere versin. Burada toplanan gelir Çocuk Esirgeme Kızılay ve Diyanet gibi kurumlar arasında pay edilmektedir. Bu nedenle THK'na vermek Daha yararlı olur diye düşünüyorum".

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *