ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partilerde kıyasıya adaylık mücadelesi

Partilerde kıyasıya adaylık mücadelesi
YAYINLAMA: 28 Nisan 2021 / 14.23
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2021 / 14.23
Milletvekili aday adayı tespitini ön seçimle belirleme kararı alan ana muhalefet partisi DYP’de aday adaylığı için 19 partili başvurdu.

Aday adaylarını ön seçimle belirleyecek olan CHP’de aday adayı sayısı 20. Teşkilat ve merkez yoklaması ile aday belirleyecek olan AK Parti’de 48, MHP’de 25, SP’de 12, DSP’de 6, BBP’de 10, HADEP’te 18, ANAP’ta ise resmi olarak 2 kişinin başvurusu bulunuyor.

DYP’de ön seçim 1 Eylül’de yapılacak. Önseçimde, Ayşe Akın, Ömer Alpaslan, Sadık Aydoğan, Bedi Bilaloğlu, Zeynep Şenol Cengiz, Emel Çetin’in Celal Doğan, Cumaziye Erdoğan, Yaşar Kaleoğlu, Uzo Karayılan, Mehmet Kerimoğlu, Mehmet Uğur Kılıç, İbrahim Konukoğlu, Coşkun Özkaya, Emine Polat, Aysel Şerafettinoğlu, Nezahat Türkoğlu, Feyzullah Yıldırır ve Remziye Yıldız yarışacak. DYP’de de ikinci sıra genel merkezin kontenjan hakkı için ayrıldı.

DSP‘de şu ana kadar 6 kişi aday adaylığı için başvurdu. Erdal Çerkezoğlu, Ali Erdem, Cabir Tekin, Hüseyin Doğan, Sadettin Koyun, Doğan Özdemir ve Paşa Çetin Öztürk, DSP’den halen ümidini kesmeyen aday adayları.

CHP, 1 Eylül’de ön eçimle adaylarını belirleyecek. Murat Özen, Nizamettin Özseven, Hayri Öztürk, Rasim Şahin, Nerin Türkmen, Müslüm Uzun, Abdülkadir Ateş, Ahmet Yılmaz, Haşan Aktaş, Orhan Arı, Arkın Bereketoğlu, Alp Metin Çelikel, Cahit Çirkin, Lütfü Demir, Mehmet Gökdağ, M. Turan Gündoğdu, İbrahim Kaçar, Haşan Kocaaslan, Süleyman Koyuncugil milletvekili adaylığı için mücadele ediyor. Mustafa Yılmaz genel merkez tarafından kontenjandan ikinci sıraya konulacak.

ANAP’ta sessizlik sürüyor. ANAP’ta Ökkeş Kavak ile Reşat Özberk aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa etmişti. Bunların dışında yönetimlerden istifa eden olmadı. Diğer aday adaylarının da genel merkeze başvurabilecekleri, bu nedenle kesin sayının teşkilat tarafından da henüz bilinmediği ifade edildi.

MHP’de 28 Ağustos çarşamba günü teşkilat yoklaması yapılacak. Teşkilattan geçen aday adayları genel merkeze gönderilecek. Parti genel merkezi 7 Eylül’de yapacağı geniş katılımlı teşkilat yoklaması ile adayları belirleyecek. MHP’nin milletvekili aday adayları, Mehmet Hani-fı Tiryaki, Süleyman Uçan, Ali Özdemir, Mehmet Ay, Nevin Eryiğit, Hüseyin Avcı, Muhittin Arar, Mustafa Erzin, Numan Durak Aksoy, Vakkas Korkmaz, Yaşar Görücü, Zeynel Abidin Gökçe, Nafi Çağlar, Haşan Hüseyin Akın, A. Ejder Özkarslı-gil, Mahmut Ökten, Mustafa Altunbaş, Cuma Kaymakçı, M.Emin Bağcı, Şakir Doktoroğlu, Haşan Ören, Latif Kaplan, A.Muhtar Taşar, M.İbrahim Özsaygılı, M. Nejdet Kutsal.

SP’den 2 kişi aday adaylığı için başvurdu. Merkez yoklaması ile belirlenecek olan adaylık için başvuranlar şunlar; Ahmet Dinçoğlu, Burhanettin Aşiroğlu, İrfan Çelikaslan, Mustafa Ayaz, Mustafa Ergüder, Mustafa Karataşlıoğlu, Mehmet Mahsun Yün, Malih Yahşi, Rauf Bozgeyik, Semih Simitçi, Şahabettin Bozkır, Vakkas Dalkılıç.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *