ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partiden istifa edenler gerekçesini açıklamalı

Partiden istifa edenler gerekçesini açıklamalı
YAYINLAMA: 16 Mart 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 16 Mart 2021 / 13.22
DSP’li yöneticiler, istifaların parti lehine olduğu görüşünü savundu. DSP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Koyuncu, partinin dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Koyuncu, istifa edenlerin neden daha önce değil de şimdi ayrıldıklarının gerekçesini kamuoyuna açıklaması gerektiğini söyledi.

Gidenlerin Ecevit’in en yakını insanlar olduğunu ifade eden Koyuncu, “Bir zamanlar partinin genel başkanlığına aday olan Sema Pişkinsüt’e karşı çıkan, tepki gösteren onu konuşturmayan bugün partiden istifa edenler. Neden, bu düşüncelerini o zaman dile getirmediler? Bugün ne değişti? Parti kurulduğu günden bu yana Rahşan Ecevit’in örgütler üzerinde ağırlığı ve etkisi var. Bunu kimse inkar etmiyor. Bu yeni bir şey değil. İstifa edenler için değişen nedir, onu merak ediyoruz. DSP dün ne ise bugün de aynısı, hiçbir değişiklik yok. Partiyi dün kabul edenler bugün de kabul etmek zorunda. Yeni bir şey yok” dedi.

Eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz ile birlikte uzun yıllar politika yaptığını ve DSP ve Ecevit aşığı biri olduğunu, ancak son anda çark ederek partiden ayrılmasına anlam veremediğini söyleyen Koyuncu, “Maalesef yanılmışız. Yılmaz’ı iyi tanıyamamışız. Yaptığı çok tuhafımıza gitti” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *