ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partide yeniden yapılanma şart

Partide yeniden yapılanma şart
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 17.34
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 17.34
DYP'nin kendine gelebilmesi için genel merkezdeki değişikliğin yeterli olmadığı, bu nedenle il ve ilçe teşkilatları da yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiği belirtildi.

İl genel meclis üyesi Salih Çelik, il ve ilçe teşkilatları ile delegelerin feshedilerek topyekün yeniden yapılanmasının şart olduğunu açıkladı. Çelik, önümüzdeki günlerde Gaziantep'e gelecek müfettişlerin oy kayıp nedenlerini araştıracağını ve detaylı görüşmeler yapacağını vurguladı.

Örgütler yenilenmeli

3 Kasım seçimlerinin siyasi partiler üzerinde yarattığı etkiler tartışılırken, oy kaybeden partilerde sıkıntı sürüyor. DYP'li il genel meclis üyesi Salih Çelik, “Parti genel başkanlığına Mehmet Ağar’ın gelmesinin yeterli olmayacağını belirterek, tepeden tırnağa partide yeniden yapılanmalı. Genel merkezde yapılan değişiklik partiyi toparlamada yeterli olamaz. DYP'nin gerçek gücüne ulaşması ve toparlanabilmesi için topyekün yapılanma gerek. Bunun için il ve ilçe yönetimlerinde ve tüm delegasyon iptal edilerek yenilenmeli” dedi.

Müfettişler araştırmaya geliyor

Öte yandan genel merkez tarafından oy kaybının nedenlerini araştırmak üzere önümüzdeki günlerde Gaziantep'te müfettişler geleceğine hatırlatan Salih Çelik, “Partideki yeniden yapılanma süreci nedeniyle görevlendirilecek müfettişler oy kayıplarının nedenlerini yapmalı. Hatta bunun sağlıklı olabilmesi ve partiye katkısı olabilmesi için mutlaka tüm sivil toplum örgütü temsilcileri ile Parti'nin kurucuları, partiye eski üye ve yöneticiler, hatta parti küsenleri ev, işyeri veya belirleyecekleri yerlerde ziyaret ederek dinlemelidirler. Aksi halde eskiden yapılan müfettiş soruşturmaları gibi yapılacaksa yapmasınlar. Çünkü partiye bir faydası olmaz” dedi.

Çelik, il ve ilçe başkanları ile milletvekili adaylarının kesinlikle sorgulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *