ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Parti tabanları, yeni ve dinamik insanlar istiyor’

‘Parti tabanları, yeni ve dinamik insanlar istiyor’
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2021 / 17.12
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2021 / 17.12

Siyasi partilerde parti içi demokrasi olmadan Türkiye’de demokrasinin yerleşmesinin imkansız olduğunu söyleyen Genç Demokratlar Vakfı Şube Başkanı Mustafa Bayrakçı, önce liderlerin ve partilerin demokrat olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’de demokrasinin toplum ve halk için istenmesi gerektiğini hatırlatan Bayrakçı, parti içi demokrasiyi işletmeyen siyasi partileri seçmenin uyarıp barajın altında bıraktığını ifade etti.

Bayrakçı, baraj altında kalan siyasi partilerde lider sultasının hakim olduğunu söylerken, “Halk bu seçimde liderlerden daha demokrat olduğunu gösterdi ve onlara ders verdi. Halkımız artık kendi milletvekilini seçmek istiyor. Genel başkanların emirlerini yerine getiren, sadece parmak indirip kaldıran temsilci istemiyor. Ama liderler tam tersine kendisinin yönlendireceği kapı kulu asker istiyor. Bu şekilde Türkiye’de demokrasinin gelişmesi mümkün değil” diye konuştu.

Daha dün genel başkanlarının etrafından pervane gibi dolaşanların bugün gitsin diyen ilk adamlar olduğunu açıklayan Bayrakçı şöyle konuştu: “Parti yönetimleri bir bütündür. Genel başkanla birlikte başkanlık divanı, idare kurulları ve milletvekilleri, il ve ilçe başkan ve yöneticilerinin hepsi bugünkü başarısızlıktan sorumlu” dedi.

DYP başta olmak üzere baraj altında kalan partilerdeki bazı yıllanmış politikacıların yeni genel başkan adaylarının etrafında döneceklerine en kısa zamanda evlerine çekilmelerini isteyen Bayrakçı, “Eğer böyle yaparlarsa camiaya en büyük iyiliği yapmış olurlar. Parti tabanları davaya inanan yeni dinamik insanları istiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *