ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Parti değiştirmek doğru değil

Parti değiştirmek doğru değil
YAYINLAMA: 15 Nisan 2021 / 14.36
GÜNCELLEME: 15 Nisan 2021 / 14.36
Seçildikleri partilerden istifa ederek başka partilerde politika yapan siyasilerin, seçmene ihanet ve saygısızlık ettiğini söyleyen DSP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Özdemir, sık sık parti değiştiren milletvekillerinin tutarsız olduğunu, seçmenlerin bu insanlara sandıkta gerekli cevabı verilmesi gerektiği görüşünü savundu.

DSP’li Özdemir, “Özellikle milletvekillerinin seçildikleri partilerden ayrılıp başka partilerde politikaya devam etmesi hoş değil. Etik olarak yanlış, onurlu siyasetçi zaten böyle şey yapmaz. Madem seçildiğin partinin politikası, tüzüğü ilkeleri yanlış, o zaman neden bu tavrını seçilmeden önce göstermiyor? Mustafa Yılmaz ile Ali Ilıksoy DSP’nin oylan ile seçilip Bakanlık ve Başkanlık koltuğuna oturan insanlar. Bunlar şimdi partiyi suçlayarak ayrıldı. Suçladıkları konulara daha yeni mi vakıf oluyorlar? Şimdiye kadar neredeydiler? Partinin başındakiler değişmedi hep aynı kişiler. Böyle insanlar gittikleri partiden yarın istifa etmeyeceklerine nasıl garanti verebilir? CHP iyiydi, niçin istifa edip DSP’ye geldiler. DSP iyiydi neden şimdi istifa edip başka partilere gittiler? Bu insanlarla ülkede istikrarı nasıl sağlayacaksınız. Durmadan renk değiştiriyorlar. Bu değişiklikler rant için yapılıyor. Bunun başka izahı olamaz” dedi.

Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nın değişmesi gerektiğini söyleyen Doğan Özdemir, “Ancak yasalarda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra olumsuzluklar ortadan kalkar. Bugün parlamentodakiler bizim vekillerimiz değil, liderlerin seçtiği insanlar. Yeter artık! 50 yıldır aynı insanları görmekten usandık. Gençlerin önü açılmalı. İstifalar çözüm değil, önemli olan mücadele ederek görülen yanlışları düzeltmektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *