ANASAYFA arrow right Güncel

Parayı, gerçekten mesleğini icra edenlere ödeyeceğiz

Parayı, gerçekten mesleğini icra edenlere ödeyeceğiz
YAYINLAMA: 01 Ocak 2021 / 19.35
GÜNCELLEME: 01 Ocak 2021 / 19.45
Kültür ve Turizm Bakanlığı, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren müzisyen, yorumcu ve eser sahiplerine üç ay boyunca 1000’er lira yardımda bulunacak. 16 Aralık tarihinde başlayan başvurular 25 Aralık tarihinde sona erdi, ödemeler ise Ocak ayı içerisinde başlayacak.

Konuyla alakalı Sabah’a konuşan Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “Başvuru yapanların müzisyenlik yapıp yapmadıklarını teyit ediyoruz. Çünkü bakanlık onayladığımız kişilere para ödeyecek. Onun bu parayı gerçekten mesleğini icra edenlere ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde sanat ve müzik camiası tamamen durdu

Pandemi sürecinde sanat ve müzik camiası tamamen durduğunu hatırlatan Onurlu, “ Müzisyen ve sanatçıların yarasına merhem olmak amacıyla böyle bir proje başlatıldı.  Bu projenin içerisinde Müzsan’da yer alıyor. 15 günde 10 bin başvuru tarafımızdan yapıldı. Ancak 3 bin müzisyen bize kayıtlı iken geriye kalan 7 bin kişi Müzsan’ı referans göstermiş. 16 Aralık’ta başlayan başvurular 25 Aralık’ta sona erdi. 10 günlük bir değerlendirme sürecimiz olacak. Bu değerlendire sürecinden sonra onayladığımız kişiler Ocak, Şubat ve Mart olmak üzere 3 ay boyunca aylık 1000 lira para alacak, ödemeler ise bu ay başlayacak” ifadelerini kullandı. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum

Şahinbey Belediyesi’nin de maddi anlamda destek verdiğini kaydeden Başkan Onurlu, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüştük ve üyelerimize destekte bulunacağını söyledi. Federasyon olarak belediyeye 100 kişi için talepte bulunmuştuk, ancak sayı bir anda 600’ü buldu. Şahinbey Belediyesi ile yapılan görüşmelerde 300 kişilik yardım alacağız, 600 kişiye paylaşacağız. Yardım alanlar; aldığını yardım alamayanlarla paylaşacak diye karar aldık ve arkadaşlarımız kabul etti. Şimdi parasını alanlar yardım almayan arkadaşlarla paylaşıyor. Müzsan ve üyelerimiz adına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na maddi destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Müzisyenlerin mutlaka bir yere kayıtlı olmalarını öneriyoruz

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan yardımların, ilçe de ikamet edenleri kapsadığının altını çizerken, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Diğer ilçelerle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden de müzisyen ve sanatçıların su borcundan muaf tutulması ve temel gıdaların karşılanmasını talep edeceğiz,  inanıyoruz ki karşılanacak. Ayrıca müzisyenlerin mutlaka bir yere kayıtlı olmalarını öneriyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *