ANASAYFA arrow right Ekonomi

Para kazanamayan esnaf kredilerini ödeyemiyor

Para kazanamayan esnaf kredilerini ödeyemiyor
YAYINLAMA: 29 Kasım 2020 / 20.01
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2020 / 20.01
Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, 2020 yılını esnaf ve sektör açısından değerlendirdi.

2020 yılından umduğunu bulamayan esnafın umutlarını 2021 yılına bağladığının altını çizen Başkan Yaz, “Esnaf borçlarını ödeyemedi, kepenkleri kapattılar, kredi kartları patladı, sicilleri bozuldu” ifadelerini kullandı.

2020 yılının hem sektör hem de esnaf açısından çok kötü geçtiği tespitini yapan Yaz, “Bu yıl ortaya çıkan Koronavirüs salgını dünya gibi ülkemizi de etkisi altına altına aldı. Hem dünyada hem de Türkiye’de bu salgınlar binlerce insan hayatını kaybetti. Bu zor günde devletimiz esnafa 25 bin lira nakit 25 bin lira da kredi olmak üzere toplamda 50 bin lira destek verdi. Bu kredilerin ödeme zamanı geldi, fakat para kazanmayan esnaf ödeyemiyor” açıklamasında bulundu.

Daha radikal ve kararlı çözümler ortaya konulmalı

İnsanların kendi kendine dikkat etmediği tespitini yapan Yaz, “Yetkililer, bankaların, PTT ve başka kurumların önlerindeki uzun kuyrukları bitirmeliler. Bu uzun kuyrukları engellemezsek, virüs taşıyan birisinin yüzlerce kişiye bulaştırması içten bile değil. Bu yoğunluğu azaltmak için randevu alabilir, işlemlerini internet üzerinden yapabilir, bankamatikten yapılacak işlemleri yapmak için görevli tahsis edilebilir. Yani daha radikal ve kararlı çözümler ortaya konulmalı” şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Haksız kazanç elde ediliyor

Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, doların yükselmesinin sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çekti, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Tüm ürünler dolara bağlı olduğundan yükseldiğinde zam gelirken, dolar düştüğünde neden fiyatlar düşmüyor? Bunu bir türlü anlamıyoruz. Arada haksız bir kazanç elde ediliyor, bunun engellenmesi gerekiyor.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *