ANASAYFA arrow right Güncel

Pansiyonlarda kalan öğrencilerin yemek sıkıntısı çözüme kavuşmalı

Pansiyonlarda kalan öğrencilerin yemek sıkıntısı çözüme kavuşmalı
YAYINLAMA: 07 Nisan 2022 / 19.58
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2022 / 19.58
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Gaziantep Valiliği, belediyeler veya hayırseverlerin kentimizdeki yurtlarda ve pansiyonlarda kalan çocuklara iftar verebilir. Bu konu kökten çözüme kavuşturulmalı” dedi.

Pansiyonlarda kalan öğrencilerin yemek sıkıntısı yaşadığını söyleyen Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek 16 lira. Zamlardan bu yemekler besleyici ve doyurucu iken şu anda besleyici ve doyurucu değil. Çünkü firma maliyetlerin artmasıyla zarar etmemek için malzemeden kısıyor. Dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığı, ek ödenek çıkartarak çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesi sağlanmalı” şeklinde konuştu. 

İftar vermek isteyen hayırseverlerin ilgili kurumlarla irtibata geçebilirler

Her pansiyonda 150 ile 200 arasında öğrencinin kaldığını kaydeden Avan, “Sadece Gaziantep merkez değil, ilçelerimizde de pansiyonlar bulunuyor. Şehir genelinde ki yurtların kapasitesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınabilir. İftar vermek isteyen hayırseverlerin ilgili kurumlarla irtibata geçebilirler” ifadelerine yer verdi.

Yurtlarda yaşam standartları son derece yüksek

Başkan Avan, yurtlarda yaşam standartlarının son derece yüksek olduğuna dikkat çekti. “Yurtlarda yaşam standartları geçmişe oranla çok iyi. Bir öğrencinin barınabilmesi için her şey düşünülmüş. Zaten son yıllarda nitelik olarak iyi yurtlar yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Kısacası kalitenin her geçen gün arttığını ve yükseldiğini söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

Ülke ve kent genelinde yurt sayısının arttırılması gerektiğini kaydeden Avan, “Geçen yıl yurtların ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Şehrimizde gerek yüksek öğrenim gerekse orta öğretimde okuyanlar için mutlaka yurt yapılmalı. Çünkü mevcut pansiyonların yeterli olduğunu düşünmüyoruz” şeklinde konuştu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *