ANASAYFA arrow right Güncel

Pandemide öğretmen ataması ihtiyacı artarken imamlara kadro açtılar

Pandemide öğretmen ataması ihtiyacı artarken imamlara kadro açtılar
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2020 / 17.11
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2020 / 22.03
Öğretmene yok, imama var!!!

Hazine Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 bin yeni kadro verdiği açıklandı. Türkiye’de atama bekleyen 460 bin öğretmen var.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 bin yeni kadro verdiği açıklandı. Türkiye’de halen atama bekleyen 460 bin öğretmen ve mevcut okullarda da 144 bin öğretmen açığı olduğunu hatırlatan eğitimciler ‘atama’ talebinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı'na verdiği 5 bin yeni kadronun 3500'ü imam, diğerleri de çeşitli Diyanet personeli olacak. 3500 yeni imam atamasına onay çıktı. Sözcü’nün haberine göre Türkiye'deki 85 bin caminin 15 bininde imam bulunmuyor. 3500 atamayla birlikte bu sayının 11 bin 500'e düşeceği belirtiliyor.

Türkiye'de halen 460 bin atama bekleyen öğretmen ve mevcut okullarda da 144 bin öğretmen açığı olduğunu hatırlatan eğitimciler de ‘atama' talebinde bulundu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Devletin temel görevi eğitim, güvenlik ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamaktır. Çocuklarımız okullara gidemiyor, köy okulları kapatıldı, büyük okullar pandemi nedeniyle açılamayacak. Bu ortamda imamdan önce öğretmen ihtiyacını karşılamak zorundalar” dedi.

Pandemi sürecinde önemi arttı: öğretmen açığı giderilmeli

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise öğretmen atamalarının pandemi sürecinde daha fazla önem taşıdığını belirterek, “Yeni eğitim-öğretim yılının sağlıklı yürütülebilmesi için öğretmen açığının giderilmesi çok önemlidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *