ANASAYFA arrow right Yaşam

Pandemi sürecinin gerçek kahramanları biziz

Pandemi sürecinin gerçek kahramanları biziz
YAYINLAMA: 03 Mayıs 2021 / 20.24
GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2021 / 20.30
Gaziantep İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası İl Başkanı İbrahim Karatok, ülkedeki tüm işletmelerin verilerinin iş sağlığı ve güvenliği izleme ve takip sistemi ‘İSG-KATİP’ ile görülebildiğini açıkladı

Başkan Karatop, “Pandemi sürecinin gerçek kahramanları işçi sağlığı ve güvenliği çalışanlarıdır. Pandemi sürecinde görevi olmasına rağmen çalışan her guruba maddi ve manevi destekler verildi, teşekkürler edildi. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının adı okunmadı. Neden; çünkü sahipsiz olarak görülmekteyiz. Fakat yanılıyorlar. İş sağlığı ve güvenliği çalışanları sahipsiz değil” dedi.  

Düşük ücretle emek sömürüsü devam edecek 

“Daha önceki yıllarda olduğu gibi yetkililer parlak söylemlerle bu haftayı kutlayacaktır” ifadelerini kullanan Karatop, “Siyasetçiler bu söylemleri yaparken işyerlerinde iş kazası sonucu ölümler, iş yerlerinde uygun olmayan çalışma ortamlarından dolayı meslek hastalıkları, iş yerlerinde sigortasız kaçak işçi çalıştırılması, mesleki yeterliliği olmayan işçi çalıştırılması, çocuk işçi çalıştırılması, uzmanı suçlayan bilirkişi raporlarının yazılması, düşük ücretle iş güvenliği uzmanı emek sömürüsü devam ediyor olacak” dedi.  

Karatop, “Bir teşkilat düşünün sahada 45 bin çalışanı olacak ve sen bu elemanları etkin olarak kullanmayacaksın. Ülkedeki tüm işletmelerin verilerini iş sağlığı ve güvenliği izleme ve takip sistemi ‘İSG-KATİP’ ile göreceksin, hiçbir şey yapmadan izleyeceksin. Bir teşekkürü çok görüp, sonra da açıklama yapıp 45 binin üzerinde iş sağlığı ve güvenliği profesyonelimizi pandemi sürecinde seferber ettik diyeceksin. Tüm olumsuz çalışma şartlarına rağmen pandemi sürecinde hayatını ortaya koyarak işletmelerde yalnızca iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının yanında moral motivasyon ve rehberlik çalışmalarını da yaptı” ifadelerini kullandı.  

İş güvenliği bilincinin oluşturulması mutlaka sağlanmalı 

İş sağlığı ve güvenliği çalışanlarının artık örgütlü olarak haklarını arayacakları bir sendikasının olduğunu anlatan Başkan Karatop, “İş güvenliği uzmanları yaşanan iş kazalarında günah keçisi olarak görülür, işimizi sendikal ve örgütlü olarak bağımsız bir şekilde yapamazsak, bilirkişiler hukuksuz olarak raporları yazar, işverenler bizleri ispiyoncu ve masraf olarak görür ise, sendikal örgütü karşısında görecektir. İşyerlerinde önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışı ile hareket edilerek, tüm süreçlerde birinci önceliğin iş sağlığı ve güvenliğine verilmesi, bilincin oluşturulması mutlaka sağlanması hedeftir. Bu hedefe nasıl ulaşılır” açıklamasını yaptı.  

8 Mayıs’ı iş güvenliği uzmanları günü olarak kutlayacağız 

Gaziantep İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası İl Başkanı İbrahim Karatok, konuşmasını şöyle tamamladı: “İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası yönetimi olarak bu tarihten itibaren aldığımız karar ile 8 Mayıs İş Güvenliği Uzmanları Günü olarak kutlayacağız.  Kurulduğumuz günden bu yana iş sağlığı ve güvenliği çalışanlarının her anlamda itibarla mesleğini yapması için çabalamaktayız. Bildiğiniz üzere her yıl 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanmakta ve birtakım etkinliklerle kutlamalar yapılmaktadır. Bu yapılan faaliyetler ana amaçtan çok uzak. İSGSEN Yönetim Kurulu olarak 8 Mayıs tarihini Türkiye’de ve dünyada ‘İş Güvenliği Uzmanları Günü’ olarak kabul edilmesine karar verilmiştir. Hayırlı Olsun. Özellikle bugünde dilek ve önerilerimizi kamuoyu ile daha fazla paylaşacağımız bir gün olacak.” Hüseyin Karataş   

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *