ANASAYFA arrow right Sağlık

'Pandemi hızlanmaya devam ediyor'

'Pandemi hızlanmaya devam ediyor'
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 18.23
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 18.23
Corona önlemlerin hafifletilmesinin ardından vaka sayıları artınca Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı geldi: Pandemi hızlanmaya devam ediyor. Vakalar altı haftada bir iki katına çıkıyor.

Coronavirusü salgınına karşı alınan önlemlerin dünya çapında haziran başında hafifletilmesiyle salgın yeniden hız kazanınca, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) küresel vaka sayısının her altı haftada ikiye katlandığını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün hafta sonunda yayımladığı bir raporda, haziran ayına küresel verilerin incelenmesiyle bu sonuca varıldı.

Raporda, WHO Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’un şu ifadelerine yer verildi: “Haziran 2020’nin sonuna gelindiğinde, DSÖ’ye yaklaşık 10 milyon vaka ve yarım milyon ölüm bildirilmişti. Pandemi hızlanmaya devam ediyor: Mevcut hızında, vakalar yaklaşık altı haftada bir iki katına çıkıyor.”

The Guardian gazetesinin derlemesine göreyse, temmuz ayı birçok ülke açısından en kötü dönem oldu. Temmuzda, dünya genelinde 8 milyondan fazla vaka bildirimi yapıldı. Verilere göre sadece temmuz ayında, salgının ilk altı ayı boyunca bildirilene yakın sayıda vaka tespit edildi. Son yedi günün beşimde ise günde 250 binden fazla yeni vaka saptandı. Yani her dört günde bir, bir milyon kişi daha korona virüsüne yakalandı. Küresel vaka sayısının şu an 18 milyonun üzerinde olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *