ANASAYFA arrow right Güncel

Pandemi döneminde ödenmeyen fatura tutarı 127 milyon TL

Pandemi döneminde ödenmeyen fatura tutarı 127 milyon TL
YAYINLAMA: 13 Eylül 2021 / 21.41
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2021 / 21.41
“6 yıl içerisinde elektriğe yüzde 193 oranında zam geldi. GASKİ, 127 milyon su parasını tahsil edemedi”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül ayı birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis’te GASKİ’nin elektrik giderlerinin ödenmesi için İlbank, kamu bankaları ya da özel bankalardan 30 milyon TL borçlanma için Başkan Şahin’e yetki verildi. Karar oy CHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

Ayrıca Zeugma Antik Kenti’nde 2021 yılında gerçekleştirilecek olan kazı için ihtiyaçların giderilmesi amacıyla 200 bin TL maddi destek sağlanacak. Bu madde de meclisten oy birliği ile geçti.

Maddeler ilgili komisyonlara havale edildi

Meclis, yoklama alınması ile açılırken, bir önceki birleşim tutanağının okunup kabul edilmesiyle devam etti. Görüşülen 55 gündem maddesinin 53’ü oy birliği, 2’si ise oy çokluğu ile kabul edildikten sonra görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Bu süreçte 127 milyon TL’lik alacağımızı alamadık

6 yıl içerisinde elektriğe yüzde 193 oranında zam geldiğini vurgulayan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Pandemi döneminde ödenmeyen fatura tutarı 127 milyon TL’dir. Kurak bir sezon yaşadık, enerji maliyetlerimizin de artmasıyla yüksek rakamlara ulaştı. Bu süreçte 127 milyon TL’lik alacağımızı alamadık ve şu anda elektrik borcumuz 50 milyon TL civarındadır. İlk etapta 30 milyon TL’lik elektrik borcumuzu ödemek üzere meclisten talepte bulunuyoruz. Alacaklarımızı alarak borçlarımızı ödemeyi düşünüyoruz. Şu anda alacaklarımızın peşindeyiz” dedi.

Bakan Varank’a ‘Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı’ verilmesi hususu hakkında konuşan Şahin, “2014 yılında Gaziantep Sanayi Odamızla ‘Şehrin sanayi altyapısını yüksek teknolojiye nasıl geçireceğiz?’, ‘Nasıl katma değer getirecek altyapıyı yapacağız?’ diyerek bu mesele üzerinden şehrin bütün boyutlarıyla ele alarak raporlama çıkardık. Orada 4-5 madde vardı ve bu maddelerin hepsinin yerine hızlı bir şekilde getirilmesi gerekiyordu. Hükümetimizin 11’inci Kalkınma Programı’nda yer alan maddelerle aynı olunca hızlı bir şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza götürdük ve cazibe merkezi halini almaya başladık. İlk kez bir belediye Biyogaz tesisi yaptı ve çok da güzel çalışıyor. Kadın Girişimcilik Merkezi dediğimiz KAGİDEM’in hayata geçirilmesi, ürünlerin üretilmesi, pazarlanması gibi birçok konuda destek aldık. ‘Akıllı Şehir’ ve ‘Veri Koordinasyon Merkezi’nin projelerini onaylattık. Çünkü artık yüksek teknolojiye şehirlerimizi de hazırlamamız ve şehirlerimizi akıllı hale dönüştürmemiz gerekiyor. Şu anda Gaziantep Üniversitesi’nin içerisine bir bilim merkezi yapılıyor. Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olacak ve içerisinde uzay altyapısı ve yerçekimsiz çalışma yürütülecek önemli mekanlar olacak. Dolayısıyla bizden giden bütün talepler hızlı bir şekilde yerine getirilince bakanımıza fahri hemşehrilik konusunu açtık ve o da olumlu karşıladı” dedi. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *