ANASAYFA arrow right Güncel

Pandemi döneminde 17 bin kadın girişimci platformda satışa başladı

Pandemi döneminde 17 bin kadın girişimci platformda satışa başladı
YAYINLAMA: 18 Mart 2021 / 13.34
GÜNCELLEME: 18 Mart 2021 / 14.03
"Satıcılarımızın yüzde 54'ü, girişimcilerimizin yüzde 25'i kadın"

Online alışveriş platformu Trendyol, pandemi döneminde 17 bin kadın girişimcinin daha platformda satışa başladığını duyurdu. 

Trendyol’dan yapılan açıklamada, Türkiye ortalamasının üzerinde bir kadın istihdamı yaratıldığı belirtilerek satıcıların yüzde 54'nün, girişimcilerin de yüzde 25'inin kadın olduğu bildirildi.

Kadınların dijital ekonomide etkin şekilde var olması için teknoloji, finansman, pazarlama ve eğitim gücüyle desteklendiği belirtilen açıklamada pazar yeri modeliyle kadın girişimcilerin ürünlerini 20 milyon aktif müşteri ile buluşturarak işlerini büyütmelerine katkı sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, sadece pandemi döneminde 17 bin kadın girişimcinin platformda satışa başladığı, ikinci el platformu Dolap’taki 1 milyon 100 bin satıcıdan yaklaşık 400 bininin ev kadını olduğu bildirildi.  "Kadın girişimcilerin işgücüne katılımını desteklemek amacıyla başlattığı projelerle daha fazla kadının dijital ekonomiye katılması ve ekonomideki yerinin güçlenmesi için tüm olanaklarıyla çalışmaya devam edildiği" ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *