ANASAYFA arrow right Güncel

Palet fabrikasının çatısı çöktü

Palet fabrikasının çatısı çöktü
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 16.54
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 16.54
Yoğun kar yağışı palet fabrikasının enkaza dönmesine neden oldu. 35 kişinin istihdam edildiği fabrika çatısının çökünce altta kalan makine ve malzemeler hasar gördü.

Gaziantep’te son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı, Organize Sanayi Bölgeleri’ni de olumsuz etkiledi. Çatılarda biriken yoğun kardan dolayı bir fabrikanın çatısı çöktü. Yağan yoğun kar bir yıl önce ailesinin desteğiyle 5. Organize Sanayi Bölgesi'nde palet fabrikası kuran Furkan İlbaylı üretime ara verdiklerini söyledi.

Yoğun kar yağışından dolayı çatının biriken kara dayanamayarak çöktüğünü anlatan İlbaylı, üretime ara verdiklerini, bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığını ifade etti. Şu an çok zor bir durum içerisinde olduğunu aktaran İlbaylı, “Üretim yapabilmemiz mümkün değil. Siparişlerimiz aksıyor. Şu an çok ciddi bir zorluk yaşıyoruz. Bizim yanımızdaki 2-3 fabrikada da aynı şekilde çökme yaşandı. Bizim fabrikamızda hazırda çalışan 35 personelim vardı. Ancak şu anda onlar da çalışmıyor. Gidişat nasıl olur hiç bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fabrikasını tekrardan ayağa kaldırmak için devlet kurumlarından destek beklediğini söyleyen İlbaylı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığına destek almak için başvurdum. Oradan bir sonuç bekliyorum. Enkazı da kaldıramadık. Enkazı kaldırmak için de yoğun bir çalışma gerekiyor. İnsan gücüyle zaten olmaz. İş makineleri gerekiyor. O da ciddi bir masraf olacak. Şu an büyük bir zorluk içerisinde destek bekliyoruz. Ben tek değilim, benimle aynı durumda olan çok sayıda fabrika var” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *