ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Pahalı enerji, halkı soymak demektir

Pahalı enerji, halkı soymak demektir
YAYINLAMA: 15 Eylül 2021 / 13.12
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2021 / 13.12
Kentlere göre elektrik fiyatı uygulamasına geçilmesini isteyen Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bunun yaşamın her alanını olumsuz etkilediğini açıkladı.

Elektrik fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle kaçak tüketimin hızla arttığını ifade eden Şimşek, “Özellikle krizden bu yana kaçak elektrik kullanımı çok arttı. Çünkü insanlar işini kaybetti, geçimini sağlayacak bir iş olmayınca yaşamını kayıt dışı yollarla sürdürme çabasında. Elektrik fiyatlarının çok pahalı olması, halkı daha çok kaçağa özendiriyor. Çünkü hiç kimse bu kadar yüksek fiyatlı enerjiyi ödeyecek güce sahip değil. Hele hele kalkınmakta olan, ve son iki yıldan bu yana ağır bir krizle karşı karşıya olan ülkemizde bu kadar yüksek fiyatlı enerji halkı soymaktan başka bir anlam ifade etmez. Ama halkın soyulacak bir yanı kalmamış aç ve perişan halde. Çoğu krizle birlikte sermayesini işini yitirdi, dünyası karardı” dedi.

Enerjide uygulanan yüksek tarifeden 3-5 puan indirim yapılmasının yeterli olmayacağını söyleyen Şimşek, sorunun çok ciddi olarak ele alınması ve ülke gerçeklerine uygun tarifenin belirlenmesi gerektiğini açıkladı. Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, kentlere göre elektrik fiyatı belirleme uygulamasının da olumlu olacağını belirterek, “O zaman Gaziantep’te oturan Hakkari’de, Van’da kullanılan kaçak elektriğin parasını ödemek zorunda kalmayacak. Gaziantep’te kaçak elektrik kullananları o zaman herkes, kontrol altına alır, adeta bir otokontrol sistemiyle bu oranın daha da aşağı inmesi için büyük çaba gösterir. Bu nedenle kentlere göre fiyat tarifesi uygulamasına geçilmesi, dürüst aboneler açısından da olumlu olacak. Aksi halde kaçakları yakalayarak ceza vermekle kaçak elektrik tüketiminin önüne geçilemez” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *