ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özürlü olmak başarıya engel değil

Özürlü olmak başarıya engel değil
YAYINLAMA: 21 Ocak 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2022 / 14.16
Özürlü olmanı bir eksiklik ve bir kusuru olmadığını ifade eden Vali Lütfullah Bilgin, özürlü olmanın aynı zamanda başarıya engel teşkil etmediğini vurguladı.

Özürlü çocukların eğitim

gördüğü okulları inceledi

Sakatlar Haftası nedeniyle Vali Lütfullah Bilgin, beraberinde Şehitkamil kaymakamı Haluk Tunçsu ve Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ile birlikte özürlü çocukların eğitim gördüğü okullarda incelemede bulundu. Görme Engelliler, Abdulkadir Konukoğlu Zihinsel Özürlüler ve Ali Süzer İşitme Engelliler okullarında incelemelerde bulunan Bilgin, okul müdürlerinden okulların genel durumu hakkında bilgi aldı, eksikler tespit edildi.

Özürlü insanlara sahip

çıkmak bir insanlık görevidir

Abdulkadir Konukoğlu Zihinsel Engelliler Okulunda eğitilebilir, öğretilebilir özürlülerin eksik olan eğitim araç ve girişlerinin en kısa zamanda temin edileceğini belirten Bilgin, atölyelerde ve el sanatlarına yönelik çocukların gördüğü eğitimden dolayı memnun olduğunu ifade etti. Özürlü çocukların üretimine yönelik çalışmasından memnun olduğunu kaydeden Bilgin, “Özürlü olmak bir eksiklik veya bir kusuru değil. Özürlü olmak başarıya da engel değil. Buna en güzel örnek büyük halk ozanı Aşık Veysel’dir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *