ANASAYFA arrow right Güncel

Öztrak: Artık bu cafcaflı sözler kabak tadı verdi

Öztrak: Artık bu cafcaflı sözler kabak tadı verdi
YAYINLAMA: 24 Kasım 2020 / 14.06
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2020 / 14.06
'Millete 'Merak etme cebinden beş kuruş çıkmayacak' deyip, sonra da tüyü bitmedik yetimin hakkını beş yandaşa peşkeş çeken bir zihniyet reform yapamaz.'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın reform açıklamalarına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Artık bu cafcaflı sözler, senaryolar kabak tadı verdi. Bu reform laflarına sadece sıcak para baronları inanmış görünüp, faizle, dövizle oynayarak milletin alın terini yağmaya girişir" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Öztrak,  "Mafya yoldaşlarıyla koalisyon ortaklığına soyunanların, mafyayla muhalefeti susturmaya yeltenenlerin, demokraside, hukukta, ekonomide reform seferberliği ilan etmelerine kimse inanmaz" sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Erdoğan'ın sözlerine tepki

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz" açıklamalarına "Kasada para kalmadı. Sarayın kibirlisi hem içeriye hem dışarıya mavi boncuklar dağıtmaya başladı" şeklinde yanıt veren Öztrak, şunları söyledi:

"O kadar hızlı U dönüşler yapıyor ki kimse hızına, kıvraklığına yetişemiyor. Besleme kalemlerin, yandaş medyanın beli kırılıyor. Beyefendi bir gün çıkıyor: “Demokrasi, ekonomi ve hukukta reform seferberliği” ilan ediyor. Ertesi gün 'yolumuz AB yolu' diyor. Yüksek İstişare Kurulu üyelerini sahaya sürüyor. Yandaş medyada reform rüzgârları esiyor. Avrupa’ya ilanı aşklar ediliyor. 

'Tüyü bitmedik yetimin hakkını yandaşa peşkeş çeken reform yapamaz'

Sonra aynı beyefendi çıkıyor. 'Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan' diyor. Mafya artıklarının kullandığı, ortağının arabasına atlayıveriyor. Hiç kimse boş hayallere kapılmasın. Mafya yoldaşlarıyla koalisyon ortaklığına soyunanların, mafyayla muhalefeti susturmaya yeltenenlerin, demokraside, hukukta, ekonomide reform seferberliği ilan etmelerine kimse inanmaz. 128 milyar dolar döviz rezervinin nereye gittiğinin hesabını veremeyenlerin yapacağı reforma kimse güvenmez. Milletvekiline milletin verdiği yetkiyi yargıya gasbettiren; sonra da Anayasayı ihlal eden bir anlayışa kimse inanmaz. Önce millete 'Merak etme cebinden beş kuruş çıkmayacak' deyip, sonra da tüyü bitmedik yetimin hakkını beş yandaşa peşkeş çeken bir zihniyet reform yapamaz.

'Bu cafcaflı sözler kabak tadı verdi'

Dokuz sarayda oturup 18 uçakta gezenlerin yapacağı reformun kendilerine değil de millete yarayacağına çocuklar bile inanmaz. Milleti unutanlara, millet hiç inanmaz. Bu reform tuluatına kimse kanmaz. Artık bu cafcaflı sözler, senaryolar kabak tadı verdi. Bu reform laflarına sadece sıcak para baronları inanmış görünüp, faizle, dövizle oynayarak milletin alın terini yağmaya girişir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *