ANASAYFA arrow right Yaşam

Ozonun bağışıklık sistemi düzenleyici etkisi var

YAYINLAMA: 03 Ekim 2022 / 21.00
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2022 / 21.00
Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker Ozon Tedavisi hakkında bilgiler verdi. Ozon; atmosferde bulunan ve güneşten gelen UV ışınlarını filtreleyen bir gazdır. 1960'lı yıllarda ozonun dezenfekte edici etkisi keşfedilmiştir. Her türlü bakteri, mantar ve virüsü öldürebilme yeteneği nedeniyle suların dezenfeksiyonu amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Tıpta kullanımı ise 1900'lü yılların başında cerrahların yaptığı çalışmalarla başlamıştır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, ozonun antioksidan sistemi aktive ettiğini, kanın daha akışkan hale gelmesini sağladığını ve damarların daha sağlıklı olmasına katkıda bulunduğuna vurgu yaptı. Bunun yanında ozonun bağışıklık sistemi düzenleyici, ağrıları azaltıcı ve detoksifikasyon etkisi olduğunu belirtti.

Uzm. Dr. Fatma Şeker ozonun kullanım alanları hakkında konuşurken, ‘‘Dolaşım bozuklukları, deri ülser ve yaraları, barsak sorunları, enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar ve daha birçok hastalıkta destekleyici tedavi olarak uygulanabilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *