ANASAYFA arrow right Sağlık

Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı, pozitif vaka sayısından fazla

Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı, pozitif vaka sayısından fazla
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 13.55
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 13.55
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, septom göstermeyen ya da rahatsızlandıkları halde hastaneye gitmeyerek virüsü yayan vakaların, hastaneye başvurup testleri pozitif çıkan vaka sayısından daha fazla olduğunu söyledi.

 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, koronavirüs salgınının devam ettiğine vurgu yaparak, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Koronavirüs taşıyıp bulaştıran sayısının pozitif vakalardan fazla olduğunu ifade eden Özlü, şunları söyledi:

"Şu andan tedbirleri aksatmamak lazım, gevşememek lazım. Rakamlar şu anda iyi. 30 bin civarında rakamlar varken şimdi 6 binlere kadar indi. Ama dikkat ederseniz biz nisan ayında ilk vakalar yaşandığı zaman ‘pik’, yani en çok vaka sayısı 5 bindi. Bugün bakıldığı zaman ondan daha yüksek bir sayı var. Yani ciddi sayıda toplumda virüs taşıyan ve dolaşan insanlar var. Tabii ki bunlar test yaptırıp pozitif çıkanlar, bir de test yaptırmayıp pozitif olanlar var. Az semptomatik olanlar veya rahatsız olduğu halde hekime gitmeyenler, evde kalanlar var. Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından daha fazla. Onun için dikkatli olmakta fayda var."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *