ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özkaya: “Partim adına sizden özür diliyorum”

Özkaya: “Partim adına sizden özür diliyorum”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2021 / 13.54
Nizip eski Belediye Başkanı ve milletvekili adayı Coşkun Özkaya, saldırıya uğrayan yazarımız Yaşar Özen’i aradı. Geçmiş olsun dileklerini ve üzüntülerini ileten Özkaya, “Partim adına sizden özür diliyorum” dedi. Dün, gün boyunca Yazar Özen’i arayan diğer partililer de üzüntülerini belirtip, saldırının partiye verdiği zarardan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Geçtiğimiz pazar günü DYP ön seçimlerini izlemek için gittiği Gaziantep Lisesi çıkışında saldırıya uğrayan Genel Koordinatörümüz Yaşar Özen’e DYP’liler yoğun ilgi gösterdi. Olayı kınayan ve tepkisini dile getiren DYP’li aday adayları telefon açarak, aday adaylarından Uzo Karayılan ile Uğur Kılıç çiçekler göndererek ve bizzat ziyaretine gelerek Özen’e destek ve moral verdi.

Ön seçimde il başkanının tüm ilçeleri tek tek dolaşarak seçimlerin huzur ve sükunet içinde yapılmasını sağlaması gerekirken II Başkanı Sermet Atay’ın Gaziantep Lisesi, milletvekili İbrahim Konukoğlu’nun da Konukoğlu Lisesi’ne karargah kurarak asker delegelerinin eline liste verip 13’üncü sırada bulunan İbrahim Konukoğlu’nun seçimi almasının sağlandığını söyleyen DYP’liler, “ Böyle il başkanı olur mu? Yaptıkları yanlışlar yalnızca şahıslarıyla sınırlı kalmayıp, köklü bir partiye zarar veriyor ve kamuoyu önünde partiyi küçük düşürüyorlar” dedi.

Konukoğlu ve Atay’ın, il ve ilçe yönetimlerinde bulunan kişiler kanalıyla asker delege yazdırdığını belirten partililer, “Her yönetim kurulu üyesine 300-500 tane asker delege yazdırıldı. Ön seçimde her yönetim kurulu üyesi tek tek gruplarını getirerek ellerine verilen listeye göre oy kullandı. Böyle bir ön seçimin demokratik olduğu söylenebilir mi? Tek bir tane bile fire veren yönetim kurulu üyesini partiden ihraçla tehdit etmişler. Bu insanlarla DYP nereye kadar gidebilir?” diye konuştular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *