ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özkan, ülkeyi soyanlarla yan yana oturmadı mı?

Özkan, ülkeyi soyanlarla yan yana oturmadı mı?
YAYINLAMA: 12 Mart 2021 / 20.05
GÜNCELLEME: 12 Mart 2021 / 20.05

DSP’deki istifalardan sonra Kemal Derviş etrafında sahte bir sol yapılanma olduğunu belirten ÖDP İl Başkanı Mehmet Küçükaslan, daha düne kadar bu ülkeyi IMF’ye teslim edenlerin, solda yeni bir oluşum çabası içerisine girmelerinin tutarsızlıktan başka bir şey olamayacağını söyledi. Küçükaslan, tüm partiler seçim derdiyle uğraşırken, Kemal Derviş’in ortalığı düzenleyerek ve vaziyete hakim adam havasında kendisine siyasette yer açmaya çalıştığı görüşünü savundu.

Küçükaslan, “IMF’nin kendisini her zaman Türkiye’nin başında göreceğini söyleyen Derviş, yeri yarın da sağlam olan tek adam olduğunu ilan etmiştir. IMF’nin yeni dayatmalarıyla düşünüldüğünde, AB ile IMF’yi şahsında birleştiren tek adam olacağı anlaşılıyor. Ne acıdır ki, bir ülkede idareciler de dış güçler tarafından belirlenmektedir. Hüsamettin Özkan’ın açtığı kapının, Kemal Derviş ve arkadaşları tarafından daha güçlü noktaya getirilmesi operasyonu sürdürülüyor. Ben tüm işçileri, emekçileri sermayenin bu oyunlarına karşı örgütlenme ve mücadele etmeye çağırıyorum” dedi.

Küçükaslan, bugün soldaki dalgalanmalardan korkanların, yıllardır bu ülkenin Derviş tarafından IMF’ye kale edildiğini belirterek, “Sanki iktidarla-n döneminde çetelerle ve ülkeyi soyanlarla Özkan yan yana durmamış gibi, sahte bir sol yapılanmada yer alıyor. Dün DSP’den istifa edenlerin neyi değişti, yıllardır IMF memurluğu yapan Derviş’in bir günde neyi değişti ki, bu ülkede solda alternatif olacaklarını düşünüyorlar. Bu ülke artık sağ politikalardan, IMF solcularından ve IMF milliyetçilerinden bıkmıştır. Şimdi son seçenek, sol seçenek zamanıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *