ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özkan hakkında yolsuzluk söylentileri aydınlatılmadı

Özkan hakkında yolsuzluk söylentileri aydınlatılmadı
YAYINLAMA: 16 Mart 2021 / 13.24
GÜNCELLEME: 16 Mart 2021 / 13.24
DSP’den istifa ederek solda yeni oluşumun başını çeken İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan’ın kuracağı partiye şans tanımayan CHP’liler, “Üç yıllık siyasi günahı olanlar CHP’nin önünü kesemez” diye konuştu.

CHP eski İl Başkanı Eray Tatar, yeni oluşumun CHP’nin önünü kesemeyeceği ve taban bulamayacağı görüşünü savundu. CHP’nin köklü bir parti olduğunu hatırlatan Tatar, “Cem’in sosyal demokratlığına bir şey demiyorum. Dürüst bir siyasetçi. Ancak Özkan Fettullah Gülen yanlısı olarak tanınan biri. Derviş’in durumu henüz belli değil. Bu harekete destek verenler liberal kesim, bunun neresi sosyal demokrat çizgi olacak? Öyle olsa bile sol bir daha bölünür. Tıpkı Karayalçın’ın böldüğü gibi. Ama hiçbir varlık gösteremezler. Köklü olan parti kazanır, o da CHP’dir” dedi.

Özal modeli bir oluşumdan bahsedildiğini, ancak Özal zamanında başka parti olmadığı için halkın asker destekli parti yerine Özal’ın partisine oy vermeyi tercih ettiğini söyleyen Tatar sözlerine şöyle devam etti: “Özal dönemi ile bugünün şartları birbiriyle karıştırılıyor. Özal döneminde halkın oy vereceği sivil bir parti yoktu. Halk mecburiyet karşısında oy verdi. Ama bugün 45 tane parti var. Bunun en az 20’si seçime gidiyor. Seçmenin önünde çok fazla seçenek var. İsteyen istediği partiye oy verebilecek.

CHP Şahinbey İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Tütüncüler ise, Türkiye’nin ikinci partisi konumunda olan CHP’nin önünü hiçbir hareketin kesemeyeceğini, CHP’nin ikinci parti olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğini ve halkın umudu olduğunu söylerken, “Üç yıllık siyasi günahı olanlar, CHP’nin yükselişine engel olamayacaklar” dedi. İsmail Cem, Kemal Derviş ve Hüsamettin Özkan’ın başlattığı oluşumu yeni olarak görmediklerini ifade eden Tütüncüler sözlerine şöyle devam etti:

CHP Şahinbey İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Tütüncüler “Türkiye’de erken seçimi gündeme getiren Kemal Derviş oldu. Siyasette yokum dedi, sonra siyasete gireceğini açıkladı. Türkiye’de erken genel seçim söylemlerinin en ciddi önderliğini Kemal Derviş yaptı. İstifa eden Bakan ve milletvekillerinin gerekçesine bakıldığında pek inandırıcı ve geçerli değil, çünkü bunlar üç yıldan beri Bakan ve milletvekili olarak birçok kararın altına imza attı. Bunlar yeni değil. DSP’nin kamuoyunda yıpranmasına sebep olanlar da yine bunlardı.”

Türkiye’nin AB, Irak operasyonu ve ekonomideki çıkmazların yoğun olduğu bir dönemde kaos yaratılmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Erdinç Tütüncüler, TBMM’nin toplanıp erken seçim karan alarak seçime gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Şahitkamil Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Atar, henüz partileşme sürecini tamamlamayan bir oluşumun, CHP gibi köklü bir partinin önünü kesemeyeceğini açıkladı. CHP’nin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden Atar, “Özkan ve Cem ile onlara destek veren milletvekillerinde bir heyecan var, bu heyecan birkaç güne kadar geçer. Sonra bunların durumu net olarak ortaya çıkar. Üstelik bu insanlar düne kadar siyaset yaptıkları parti çatısı içerisinde demokrasiye aykırı o kadar gelişme oldu ki çıtları çıkmadı. Şimdi kalkıp parti içi demokrasiden bahsediyorlar. Parti kursalar bile sola zarar verirler, fakat hiçbir varlık gösteremezler” dedi. Atar, Özkan başta olmak üzere bazı eski Bakanlar hakkında çeşitli şaibeler olduğunu, henüz bu olaylardan dolayı aklanmadıklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *