ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özgüven: “Sanayiye yapılacak yardımlar çarçur edilmemeli”

Özgüven: “Sanayiye yapılacak yardımlar çarçur edilmemeli”
YAYINLAMA: 12 Ekim 2020 / 14.07
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2020 / 14.07
Oyakbank Genel Müdürü Mehmet Özgüven hükümetin çizdiği hedeflerin çok katı olduğunu, enflasyonla mücadelede ve sanayiye yapılacak yardımların çar çur edilmeden, hedeflenen yoldan ilerlemek gerektiğini belirtti.

Oyakbank Genel Müdürü Mehmet Özgüven, “Geçen yılki sıkıntılı günlerin aksine bu yıl sakin geçen günler iyiye alametin işaretidir. 2002 Yılı’ndan ümitliyiz, çok şey değişecek ve düzelecek” dedi.

GSO Başkanı Nejat Koçer ve yönetim kurulu üyelerini dün şube müdürleri ile birlikte ziyaret eden Oyakbank Genel Müdürü Özgüven, Gaziantep'te bankacılık hizmetlerinin tamamını sunmak istediklerini ve sanayicilerle elele verip tüm imkanları seferber ederek Türkiye'nin geçirmiş olduğu zor günlerin ardından hep birlikte gün ışığını yakalama arzusu taşıdıklarını bildirdi.

Bankacılığın tek başına yürümeyeceğini, yatırımcı ve müşteri olmadan bankacılık yapmanın imkansız olduğunu söyleyen Özgüven, “Dünya Bankası’ndan alınan krediyle devletin bankalara yapacağı yardımdan Oyakbank faydalanmıyor. Sermayesi yeterli olmayan bankalar faydalanıyor. Oyakbank olarak bizim böyle bir sorunumuz yok” diye konuştu.

Bankalarla ilgili çıkan yeni yasanın bankaları kurtarma olarak nitelendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Özgüven, krizden dolayı bütün sektörlerin yeniden yapılandığını ifade ederek, bankalar diğer kuruluşlara kaynak aktardığı için yeniden yapılandırmanın bankalardan başlaması gerektiği görüşünü savundu.

Devletin kendi belirlediği hedeflerden şaşmadığı takdirde daha çabuk düzlüğe çıkılacağını söyleyen Özgüven, “Ankara'daki bütün otoriteler piyasadaki bu hareketliliğin farkında. Buna göre Merkez Bankası da bazı önlemler alıyor. Merkez Bankası enflasyonun yükselmemesi için faiz ve piyasadaki serbest kurlar yoluyla sistemi kontrol altında tutacaktır. Bu dalgalanma kısa sürede yerini daha durağan bir kura bırakacaktır. Şu anda Merkez Bankası hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Piyasa kendi içinde serbest kur yapılanmasını bekliyor” dedi.

Gaziantep'in Türkiye'de öncü ve örnek bir kent, kendi sanayisinde model yaratan bir il olduğunu ifade eden GSO Başkanı Nejat Koçer ise bu modele ve öncülüğe Öyakbank’ın destek vermesini istediğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *