ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özgürlük ve barış için sonuna kadar mücadele edeceğiz

Özgürlük ve barış için sonuna kadar mücadele edeceğiz
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.31
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.31

Ülkemizin barışa, birliğe, kardeşliğe ve güvene her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğunu söyleyen HADEP İl Gençlik Kolu Başkanı Ercan Sezgin, “Bizler bu ülkenin gençlerinin enerjilerini bir çatışma ortamında harcamaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Sezgin, “Barış mücadelesini' geçmişin acılarının yarattığı onca yıkım ve açtığı yaraya rağmen onurlu şekilde mücadele eden milyonlar ve onun öncüleri, ödenen ve bundan sonrada ödenecek her türlü bedele rağmen yılmadan sürdürme kararlılığındadır. HADEP’li gençlerin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin zor, engebeli yollardan oluştuğunun bilincindeyiz. Biz engebeli yollardan, demokrasi mücadelesinin bir bedel verme işi olduğunu öğrenerek bugünlere geldik. Bunun içindir ki tüm yasaklamalar ve cinayetlere rağmen her zamankinden daha çok kararlı ve inançlı bir konumdayız” şeklinde konuştu

Sezgin, İstanbul’da barış yürüyüşüne katılmak için yola çıkan gençlik kolu üyelerinden Zeynel Durmuş’un uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını, olayın faillerini lanetlediklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *