ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Özgür ve demokratik üniversiteler istiyoruz”

“Özgür ve demokratik üniversiteler istiyoruz”
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 19.45
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 19.45
TBMM gündemine alınan YÖK Yasa Tasarısı ile ilgili isteklerini sıralayan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, özgür ve demokratik üniversite ve kamusal eğitim hakkı istediklerini söyledi. Bozgeyik, “YÖK kaldırılmalı, üniversitelerimiz yeniden özerk, demokratik, çağdaş ve bilimsel kurumlar olarak Türkiye’nin geleceğini belirlemede söz sahibi hale getirilmelidir” dedi.

Eğitim Sen’in taleplerini sıralayan Bozgeyik konuşmasına şöyle devam etti: “YÖK kaldırılmalı, üniversiteler demokratikleşmeli. Paralı üniversite uygulamasına son verilmelidir. Vakıf üniversitelerine peşkeş çekilen araştırma fonları yeniden üniversitelere yönlendirilmeli, bilimsel araştırmalar için ayrılan fonlar arttırılmalı, teknik araç ve gereç ihtiyacı giderilmelidir.”

Üniversite çalışanlarının yoksulluk sınırının altında ücret aldığını, ücretlerin insanca yaşayacak bir düzeye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, “Öğretim görevlilerinin, araştırma görevlilerinin, üniversite çalışanlarının iş yükü azaltılmalıdır. Bunun için gerekli kadro yaratılmalı, adil eşit dağılım yapılmalıdır. Öğretim görevlilerinin ders verme süreleri yarı yarıya azaltılmalı, AR-GE etkinliklerine ayıracakları zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Araştırma görevlileri iş güvencesine kavuşturulmalı, tüm sosyal haklardan eksiksiz yararlanmaları sağlanmalı, asistanlık kurumu yeniden inşa edilmelidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *