ANASAYFA arrow right Yaşam

"Özgür kadınlar, sağlıklı toplumun güvencesidir"

"Özgür kadınlar, sağlıklı toplumun güvencesidir"
YAYINLAMA: 07 Ağustos 2020 / 19.38
GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2020 / 21.17
Açıklamasında milletvekillerine seslenen ÇYDD, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin asla söz konusu olmadığına inanmak istiyoruz" dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) milletvekillerine seslenerek, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin asla söz konusu olmadığına inanmak istiyoruz" dedi.

ÇYDD yaptığı açıklamada bugüne kadar kampanyalarla 128 bin 797 gencin eğitimen destek verdiklerini hatırlatarak, "Bu öğrencilerimizin 91.183'ü örgün eğitimde olan kız öğrenciler, 37.614'ü hem kız hem erkek üniversite öğrencimizdir" bilgisini paylaştı.

ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu ve 115 Şubesi adına Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel imzalı açıklama özetle şöyle:

"Kadınların özgür olmaları sağlıklı toplumun güvencesi"

"ÇYDD olarak önceliğimiz çocukların, gençlerin ve kadınların eğitim süreçlerinin desteklenmesi ve toplum yaşamına nitelikli olarak katılabilmeleridir.

"Mezunlarımız, o günün çocukları, kızları; bugünün genç kadınları olarak ekonomik özgürlüklerini elde etmiş, işgücüne ve ülke ekonomisine katkı sunmaya başlamıştır.

"Kadınların iyi eğitim almaları, özgür ve mutlu olmaları sağlıklı bir toplum yapısının güvencesidir. Ekonomik hak ve özgürlüklere sahip olmaları da çok önemli bir gelişme ve ilerlemedir ancak asla yeterli değildir.

"Öncelikle çocukların ve kadınların her türlü şiddetten korunması, hukuki bağlamda güvencede olmaları ve istemde bulunmaları halinde devlet korumasına alınabilmeleri sosyal hukuk devletinin en temel görevidir.

"Çocuklarımızı ve kadınlarımızı her türlü şiddet ve saldırıya karşı koruyabilirsek, geleceğe umutla bakan, her yönden gelişmiş ve sağlıklı bir ulus yaratmış oluruz. Kadınların ve çocukların mutlu ve özgür olduğu toplumların gelişiminin önünde bir engel yoktur.

"İstanbul Sözleşmesi önemli bir kazanım"

"Toplumumuz, her geçen gün artan kadın cinayetleri, taciz, tecavüz vakaları ve çocuk yaşta evliliklerin önünün açılması girişimleri ile ne yazık ki ümit edilen güzel yarınlara asla ulaşamaz.

"Siz kanun koyucuların bu doğrultuda toplumsal geleceğimize dair çok önemli sorumluluklarınız var ve bunların bilincinde olduğunuzu düşünüyoruz.

"Bu kapsamda 11 Mayıs 2011 tarihli İstanbul Sözleşmesi; çağdaş toplum hedefimizde emeklerimizin boşa çıkmaması için, kadınlarımız, çocuklarımız ve ulusumuzun geleceği için çok önemli bir kazanım ve fırsattır.

"Bugünlerde yazılı ve görsel basında sıkça rastladığımız haberlerin asılsız olmasını diliyor ve ülke olarak İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin asla söz konusu olmadığına inanmak istiyoruz. Çocukları ve kadınları özgür ve mutlu olmayan ülkeler geleceklerini, ümitlerini ve her türlü birikimlerini yok etmeye mahkûmdur. Bu sorumluluğunuzu yerine getirmenizi bekliyoruz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *